Meråker


Synsam er stolt sponsor av TV programmet 71° grader nord kjendis

Mange tror at det er fargen som gir beskyttelse mot UV stråler i en solbrille, slik er det ikke! Fargen i brilleglassene er der for å gjøre det behagelig å se.

Kjendisene har forflyttet seg nordover til Meråker, der de skal kjempe mot hverandre inndelt i to lag. En av kjendisene må trekke seg fra etappen, noe som gjør at vedkommende må rett ut i utslagsduellen i slutten av programmet. Laget som vinner etappen slipper å delta i konkurransen der taperen må møte vedkommende som trakk seg, til duell. Duellen blir kald, mørk og våt, og svært jevn og utfordrende.

Ved valg av briller til utfordringene i dagens episode er det noen ting som er viktige å tenke på, for eksempel bra ventilasjon, ripebeskyttelse, passende glassfarge, eller et lesefelt for å for eks. lese på kart.

Ripebeskyttelse og optisk kompensering

Brillene dine må tåle at du får en kvist i ansiktet. Det er også viktig at glasset er optisk kompensert, dvs. at du har glass som gir et optisk korrekt syn i hele flaten, selv hvis brillene er krumme. 

Vekslende vær og lys

Været kan skifte raskt mens du er ute og løper orientering. En mulighet er fotokromatiske glass som tilpasser seg lysforholdene ute.

foto: Matti Bernitz 

Adam Schjølberg

Først nå føles det som jeg fortjener tittelen som stand up-komiker.

les mer