Lifestyle Magazine


Bli inspirert

  1. Farmen-kjendis, shoppingsmeller og galskap. Johanna Grønneberg Mesa (39) har vært med på litt av hvert det siste året. 

Farmen-kjendis, shoppingsmeller og galskap. Johanna Grønneberg Mesa (39) har vært med på litt av hvert det siste året. Nå reiser hun og mannen forhåpentligvis snart på etterlengtet bryllupsreise til Hawaii.

Johanna Grønneberg Mesa lærte mye om seg selv da hun var med på «Farmen Kjendis». Du blir tvunget til å se det beste i folk, sier den tidligere MTV-programlederen.

«Farmen-Kjendis»-utfordreren har i tillegg til sin amerikanske TV-karriere vært programleder for flere norske TV-produksjoner.

Hvordan var det å være med på Farmen-kjendis?

- Det var et eventyr uten like, jeg vet det er en klisje, men det var det. Jeg ble kjent med meg selv og andre mennesker på en helt annen måte. Når man er med på et reality-show som Farmen, så er man tvunget til å se det beste i folk. Du gjør det fordi du vet du skal være med de i lang tid og det gjør du selv om du kanskje ikke liker de så godt. Jeg lærte også mye om meg selv, jeg satte pris på livet på en helt annen måte etter oppholdet på Farmen. Det er noe med å ikke ane hvordan man reagerer når man mister noe av det man tar for gitt i livet. Da er det deilig å kjenne på den følelsen man burde hatt til å begynne med.

Ditt beste minne derfra?

- Det er mange! Men det må kanskje bli da jeg og Mina lurte hele gjengen med at det lå en finalebillett under vannliljene i tjernet. Det var så gøy! Det ble mye tull og galskap der inne. Mina er en så bra dame, ler Johanna.

Hvordan er det å pendle mellom to hjem?

- Du vet, jo flere ganger man tar en tur, jo kortere føles den. Flyturen mellom Los Angeles og Oslo føles til tider som en busstur. Jetlagen derimot, den takler jeg aldri. Jeg blir av en eller annen grunn mye mer jetlagged enn andre og det tar på kroppen min å reise, så jeg er nok ikke den rette person til å reise sånn.

Johanna har hatt en fot i USA de siste 15 årene. Først som fotballspiller i North Dakota og senere som nyhetsreporter for en TV-kanal. Etter det ble det MTV og mannen Vince som har holdt henne deler av tiden der borte. De har også datteren Savannah på seks år sammen.

- Vi har aldri helt flyttet til USA, Norge har alltid vært, og er fortsatt «hjemme». Det er så mange som sier at vi må velge et sted å bo og at vi snart må bestemme oss, men for oss har det vært veldig fint å ha to hjem. Det er egentlig som at andre har hytta. Vi kaller begge hjem, sier Johanna.

Johanna Grønneberg Mesa jobber til vanlig både med å godkjenne materiale for «Netflix Norge» og «Youtube» i USA. Hun driver også et merke som heter «Lily of the Valley» som driver med alt av ting til hjemmet.

Hvordan er en vanlig dag hjemme hos dere?

- Vi har aldri en vanlig dag hjemme. Det høres kanskje rart ut. Vi har selvsagt rutiner, Savannah skal på skole, hun driver med turn og fotball. Men ingen av oss har en typisk 9-5 jobb, så hver dag er litt forskjellig ut ifra hva slags prosjekter vi jobber med. Vince er musikkprodusent og hopper fra prosjekt til prosjekt, og det samme gjør jeg.

Har dere ingen rutiner?

- Jo, jeg står opp hver morgen og gjør det samme. Spiser en bagel med cream cheese til frokost, sykler Savannah til skolen. Så trener jeg, det gjør jeg nesten hver dag. Jeg trener mest for å samle tankene, men bortsett fra det er hver dag ulik. Og sånn liker jeg det.

Det beste ved å være mamma?

At noen trenger at jeg bare er der, ikke at jeg skal prestere eller få til noe, bare være der.

I Los Angeles er det naturlig nok mange fristelser og Johanna delte tidligere i år veldig åpent i programmet «I Lomma på Silje» at hun ikke alltid har vært like bevisst på shoppingtendensene sine. Det går mye i dyre vesker, shoppingturer på «Target» og restaurantbesøk. Nå har hun spart over 150.000 kr så kanskje blir det endelig bryllupsreise til Hawaii med mannen. Tilbehør som solbriller får hun dog aldri nok av i Los Angeles, der solen står på mesteparten av året.

- Jeg er kjent for å alltid ha på meg solbriller. Det er ikke for å være spesielt kul, men heller at øynene mine har blitt litt sensitive etter mange år i solfylte California. Med en gang det er sol, er solbrillene på. Jeg bruker egentlig veldig lite tilbehør bortsett fra solbriller, men det er et must og jeg har mange, ler Johanna.

Hvordan beskriver du stilen din?

- Jeg er faktisk veldig opptatt av mote, men jeg er også litt lat når det kommer til mote og siden stilen i USA er veldig komfortabel, passer det meg perfekt. Min stil beskriver jeg som «Casual Caring». Den inneholder litt av alt, akkurat som jeg er som person, sier Johanna.

 

 

Skrevet av Silje Pedersen, foto John Kerlefsen & sminke Linda Nicolaysen

- Kanskje jeg er en elegantier innerst inne?

Er Thomas Seltzer egentlig en forfengelig mann?

Les mer