Triatlon - Amnøya


Synsam er stolt sponsor av TV programmet 71° grader nord kjendis

Mange tror at det er fargen som gir beskyttelse mot UV stråler i en solbrille, slik er det ikke! Fargen i brilleglassene er der for å gjøre det behagelig å se.

Kjendisene skal konkurrere mot hverandre i en beinhard triatlon. Fra start må lagene svømme over en bukt, før de skal sykle seks mil. Når du beveger deg på to hjul, er det viktig med en beskyttende brille. Når du sykler på landeveien, kan vind, sol, søle, mygg og steinsprut forårsake ubehag og problemer. 

Dette er fint å vite når du kjøper sykkelbriller

Sykkelbriller skal sitte nokså tett mot ansiktet med tanke på aerodynamikk og også ha en viss størrelse slik at du ser gjennom glasset og ikke på innfatningen dersom du ser nedover. Det er også behagelig å se kontraster godt. Fotokromatiske glass blir mørkere når sola kommer frem. En annen løsning til ulike værtyper og lysforhold når du sykler er å ha en innfatning med utskiftbare glass i flere farger. Det er også viktig å tenke på at glasset bør være uknuselig, dvs. tåler steinsprut. Et optisk kompensert glass som gir korrekt gjengivelse i hele glassets flate gjør det enklere å tolke omgivelsene riktig, f.eks. med tanke på underlag og hindringer, noe som igjen øker sikkerheten når du sykler.

Avstand og nærhet når du sykler på landeveien

Dersom du trenger styrke i glassene, bør de kompenseres for den krumme formen som sportsbrillene dine har. Dersom du ønsker styrke for både langsynthet og nærsynthet i sportsbrillene, bør du tenke deg godt om før du bestemmer deg hvilke avstand du vil se best på med tanke på bruk av sykkelcomputer, GPS, osv. 

foto: Matti Bernitz 

Adam Schjølberg

Først nå føles det som jeg fortjener tittelen som stand up-komiker.

les mer