Lifestyle Magazine


Bli inspirert

Henriette Steenstrup


Nyskilte Henriette Steenstrup (42) drømmer om en personlig stylist som kan sette opp antrekk til henne hver dag, så hun slipper å gå i leopard-fella igjen.

Humor-dronningen er aktuell med TV-serien «En bit av historien» som handler om åtte epoker i norsk historie. 

Serien er både kles- og mathistorie, egentlig litt alt i ett program. Det var masse forskjellige antrekk og stilarter på jobben, men da blir det også til at man lettere velger en "uniform" hjemme. Kanskje er det derfor det blir det mye svart på privaten?

Hva er hverdagsuniformen?

- Jeans og joggesko er favoritten. Jeg er ikke super opptatt av mote, men synes det er veldig deilig når jeg er på en jobb og en stylist sier at jeg kler ting eller plukker ut til meg. Da er det noen andre som har sett at det passer. Og jeg er alltid på jakt etter den perfekte sommerkjolen! Den perfekte hverdagskjolen som kan brukes til alt og ikke ha for dyp utringing. Og den perfekte lua, som kan skjule en dårlig hårdag. 

 

Henriette har på seg briller fra Stella McCartney

 

Hva slags stil har du?

-Helt ærlig? Jeg liker å se fin ut, men har ikke så god smak. Jeg trenger liksom litt hjelp. Men jeg har blitt litt bedre. Jeg kjøper jo faktisk en del dyre klær. Noen har den evnen at de kan få billige klær til å se dyre ut, men det går litt motsatt vei hos meg. Og jeg vet at jeg kan ta litt av på ting. En periode gikk jeg i litt vel mye dyreprint. Jakke, bukse og veske, gjerne alt på en gang! Da fikk jeg passet mitt påskrevet at venninnen min, Else Kåss Furuseth. Jeg er nok litt maksimalistisk, ler komikeren.

 

 

Lykkelig skilt

Henriette Steenstrup er både skuespiller, manusforfatter og komiker. I humorserien «En bit av historien» spiller hun sammen med eksmannen Fridtjov Såheim. Paret skilte seg i sommer etter innspillingen, men skuespilleren har troen på en lykkelig skilsmisse.

Du vet de menneskene som har den evnen til å få billige klær til å se bra ut? Den har ikke jeg. Jeg har derimot en egen evne til å få dyre klær til å se billige ut og jeg kan godt forledes til å tro at furupanel er det nye hotte.

- Vi har jo to barn sammen Ebba (9) og Billy (5), som bor 50-50 på delt omsorg. Vi bor hver for oss og samarbeider bra om barna. Så jeg tror på en lykkelige skilsmisse. Barna er blitt såpass store at de begynner å få et eget liv, med mange aktiviteter. Men man må jo se noen begrensninger, det nytter ikke med fire fritidsaktiviteter hver dag, det må man være to for å klare.

Har barna skuespiller-ambisjoner?

- Ebba har vært med i «Neste Sommer» og i en spillefilm, og han på fem år er en entertainer og står i, så det ligger litt i familien. De holder også på med rollespill, men er nok mest opptatt av å underholde hverandre.

Henger du med på sosiale medier?

- Tja, jeg må ringe å få hjelp når jeg skal få hjelp til copy-paste på mac'en, så kanskje ikke? Jeg er ikke så god på Snapchat, er litt gammeldags der må jeg innrømme. Instagram og Facebook er bra for jobben og det er jo viktig å ikke falle helt fra når ungene skal på senere. Det er jo på mange måter en nådeløs verden. Som foreldre så kan man ikke melde seg helt ut for plutselig oppstår det situasjoner som gjør at man må følge opp. Vi hadde en situasjon der eldstemann var på en åpen profil på musical.ly, og plutselig var det ikke bare de i klassen som var der. Da måtte vi snakke om det. De er jo for små til å kommunisere i den verden. 

 

 

Rotete, raus og arbeidssom

Det var ingen tvil om at det var skuespiller Henriette Steenstrup skulle bli, men hun hadde som mange andre i kreative yrker allikevel en liten back-up plan. 

- Jeg visste alltid at jeg skulle bli skuespiller. Jeg gikk på barneteater og sang «Når jeg blir 66» på sommeravslutningen, Wenche Myre var favorittartisten. Back-up planen min var å bli journalist, jeg hadde faktisk en arbeidsuke i Aftenposten. Jeg har alltid vært glad i å skrive. 

Beskriv deg selv med tre ord?

- Rotete, raus og arbeidsom. Litt kjedelig det siste ordet, men det er sant. Jeg mangler litt struktur, men tvinger meg selv til å bli bedre. Jeg er sånn som ikke klarer å holde tråden, når jeg har hentet ting i et skap er det ikke naturlig å lukke igjen skapdørene for å si det sånn. Men jeg liker selv forutsigbarhet. Jeg vil ha planer og avtaler, og er ikke spontan. Heller distré og mister mye, så du kan si nøkler og mobiler er en utfordring. Jeg er litt nevrotisk, når jeg reiser går jeg hele tiden å ser etter boardingkort og pass. Jeg er så redd for å miste alt! Men jeg er ikke gjerrig på meg selv. Jeg er tolerant og ikke superstreng. Jeg er glad i å både gi og by på gaver og middager. 

Er du ekstrem i alt du gjør?

- Nei, de som tror det, har nok sett mest på «Nydalen»-Edel. Hun lever egentlig et parallelt liv på siden av meg. Gir ut bøker og står på. De som kjenner meg vet at jeg er mer dempet privat enn som du ser meg på TV. Jeg er ikke så grov i målet og passer på å gi vennene mine litt mer plass. Men jeg skal ikke juge på meg en veldig beskjeden personlighet!

 

Henriette har på seg briller fra Giorgio Armani

 

Jåleri og mobbing

Henriette Steenstrup fikk briller da hun var 9 år. Da moren endelig fikk tatt med datteren til optikeren, fikk hun kjeft fordi hun ikke hadde kommet tidligere. Men i følge Henriette hadde moren, som mange andre foreldre, ganske høye tanker om datteren. 

- Jeg er dypt nærsynt og har brukt briller siden jeg var 9 år. Mamma trodde jeg var eksepsjonelt intelligent fordi jeg stod så nær skjermen og så på barne-TV. Jeg ser virkelig ingenting uten linser eller briller. 

- Jeg er dypt nærsynt og har brukt briller siden jeg var 9 år. Mamma trodde jeg var eksepsjonelt intelligent fordi jeg stod så nær skjermen og så på barne-TV. 

Hva syns du om briller?

- Jeg både liker markerte briller og litt mer diskrè varianter. Briller er kult, men det sitter fortsatt litt dypt inne. Første gangen jeg kom på skolen med briller var det en type som ropte «brilleslange» til meg. Jeg var ikke en type som lot meg tyne så veldig, men den satt litt igjen. Også spilte jeg håndball og da knuste brillene annenhver søndag på kamp. Det var ikke så gøy å komme med teipede briller. Jeg må innrømme at jeg ikke følte meg ikke så kul med briller da jeg var liten, men nå er det jo kult på en annen måte.

Hva slags type solbriller liker du?

- Jeg er litt jålete når det gjelder solbriller. Solbriller må være glamorøse, fete og store. Man må se litt heit ut. Jeg liker gulldetaljer og bling-bling. «Se på meg briller», er best. Jeg kjøpte meg et par dyre Céline-briller som jeg lånte til datteren min, men det gjør jeg ikke igjen! De ble borte i akebakken, men det var min feil, jeg kan være litt for slepphendt.

 

Henriette har på seg solbriller fra Stella McCartney

 

Hva gleder du deg mest til nå?

- Sommeren! Jeg er så ferdig med denne vinteren. Sommerferie på Hvasser og spise jordbær på jordbærstedet mitt. Norsk sommer er blant det beste som finnes!

 

"En bit av historien" ser du søndager kl 21:45  på TV2. 
tekst: Silje Pedersen, foto: John Kerlefsen, sminke Therese Dombek.
Takk til Sentralen for lån av location.

 

Stjel stilen!
  1. Saint Laurent SL92 003 56
    Saint Laurent
    SL92 003 56
    kr 3 649 Pris brilleinnfatning