Kvinne med solbriller

Brilleinnfatninger for deg som vil ta bevisste valg

Synsam vil gi kunden mulighet til å ta bevisste valg, blant annet gjennom innovasjon for å finne nye innfatningsmaterialer.

Hvorfor ikke satse på et par briller fra Circular Collection som består av 98 % gjenvunnet materiale, eller et par fra kolleksjonen Fellepini x Sea2Sea der innfatningen er fremstilt av 100 % gjenvunnet plast fra havet?

Vi flytter nå produktutviklingen og produksjonen fra Asia til vårt produksjons- og innovasjonssenter på Frösön i Sverige

Kvinne med briller

Circular Collection

Circular Collection er vår første kolleksjon av gjenvunne innfatninger og ble lansert i 2020. Gjennom konseptet Synsam Circular kan du levere inn gamle briller i alle butikkene våre – uansett om de kommer fra oss eller noen andre. Brillene gjenvinnes og blir til råmateriale for Circular Collection. Innfatningene består av minst 25 prosent gjenvunne innfatninger og 75 prosent gjenvunnet materiale fra produksjonen av innfatninger.

jente med briller

Fellepini x Sea2See

Fellepini x Sea2See er en unik brillekolleksjon der råvaren til innfatningene består av 100 prosent gjenvunnet plast fra hav og strender. Innfatningene er utviklet i samarbeid med den spanske organisasjonen Sea2See, som ved hjelp av lokale fiskere samler inn, sorterer og produserer nye produkter av plasten som driver rundt.

Eco bærekraftige briller

Eco

I Ecos kolleksjoner finner du materialer som gjenvunnet metall og biobaserte komponenter. Til og med emballasjen til Eco-brillene er laget av gjenvunnet materiale. I Ecos sortiment finner du også elegante solbriller.

Kvinne med briller

EoE Eyewear

EOE Eyewear fra den lille fjellbygda Ammarnäs i Lappland var tidlig ute med å lansere bærekraftige briller. Brillene er laget av gjenvunnet stål og biologisk nedbrytbar kunstfiber fremstilt av cellulose.

Landskap

Nå produserer vi innfatninger på Frösön

Synsam slår nå opp dørene til sitt nye produksjons- og innovasjonssenter på Frösön i Östersund. Dette blir den første storskalafabrikken for brilleinnfatninger i Norden.

Lever inn dine gamle briller

Lever inn gamle briller

Lever inn gamle briller i gjenbruks- og gjenvinningsboksene som finnes i alle Synsams butikker, så lager vi nye innfatninger av dem. Briller som er hele og kan brukes på nytt, går til Synsam Recycling Outlet.

Kvnne på synstest

Synsundersøkelse

Når sjekket du synet sist?

Kunde i butikk

Finn butikk

Velkommen til oss!