Butikk

Finn brillen for din ansiktsform

Går du gjennom livet med briller på nesetippen, da er det viktig at du finner et par som virkelig passer deg. Ta utgangspunkt i din ansiktsform for å finne riktig match.
Rundt ansikt - rette briller

Rundt ansikt - rette briller

En rund ansiktsform kjennetegnes av myke former i fjeset og at det er cirka like bredt som langt. Briller med mer markante vinkler komplementerer godt ditt ansikt. Prøv gjerne avlange par eller briller med rette kanter for å skape mer definisjon mot dine myke trekk.

Se vårt utvalg av rektangulære briller her.

Firkantet ansikt - søker myke former

Firkantet ansikt - søker myke former

Markert kjeve og tydelige kinnben? Da tilhører du gruppen som har firkantet ansiktsform. Akkurat som runde fjes kler firkantede briller, kan du med firkantet fjes myke opp dine trekk med runde former. Se etter briller som er mykere i formen og som følger øyenbrynet eller prøv ut de runde brillevariantene.

Se vårt utvalg av ovale briller her.

Ovalt ansikt - alt kler den ovale

Ovalt ansikt - alt kler den ovale

Hverken rund eller kantete i formen? Har du i tillegg kjeve som er smalere enn pannen med høye kinnben, da har du en oval ansiktsform. Denne typen fjes setter få grenser når det kommer til brillefasonger. Eksperimenter deg frem, prøv gjerne en brille med kraftig ramme.

Se vårt utvalg av rektangulære briller her.

Se vårt utvalg av runde briller her.

Hjerteformet ansikt - fremhev myke kurver

Hjerteformet ansikt - fremhev myke kurver

Et hjerteformet fjes har myke kurver, er bredest ved kinnene og blir gradvis smalere mot haken. Med en slik fasong bør du se etter en firkantet innfatning med avrundet underdel. Briller som har kraftig innfatning på toppen av brillen er ikke tingen for deg, men test gjerne noen briller med mindre synlig ramme for å fremheve dine ansiktstrekk.

Se vårt utvalg av runde briller her.

Dråpeformet ansikt - markert øvre kant

Dråpeformet ansikt - markert øvre kant

Du er smalere over pannen og blir gradvis bredere over kinn og hake. Med dråpeformet ansikt kler du briller som er markert øverst med en mindre markert kant under. Hva med en brille som er gradert i fargen? Med ramme som er mørk øverst og lysere under balanserer du dråpeformen. Du kler også en såkalt trådbrille, som ikke har noen ramme under i det hele tatt.

Sjekk ut disse trådbrillene fra Chloé.

Omvendt dråpeformet ansikt - Vintageinspirasjon

Omvendt dråpeformet ansikt - Vintageinspirasjon

Formen din er som en omvendt dråpe når pannen er det bredeste partiet mens haken er smalere. Har du en slik ansiktsfasong kan du la deg inspirere av 50- og 60-tallets cateye-briller. Se etter avlange fasonger som trekker fokuset ut og opp.

Se vårt utvalg av Cat-eye briller her.

Når dette er sagt, husk at det viktigste er å finne en brille du liker. Ansiktsform kan guide deg i riktig retning, men regler er til for å brytes. Hvilke farger kler deg, hvor vågal vil du være? Mange faktorer spiller inn når du skal finne din perfekte match.

Spørsmål og svar om kjøp av briller

Brillene skal sitte komfortabelt på nesen uten å skli, og brillestengene bør ikke klemme bak ørene. Brillene skal være i riktig størrelse i forhold til ansiktet ditt, slik at de ikke er for brede eller for smale.

Sørg for å kjenne din ansiktsform, ta riktige mål av ansiktet ditt, og sjekk størrelsesguiden til nettbutikken. Som nettkunde hos Synsam har du 90 dagers angrerett på kjøp av enstyrkebriller. Dette gir deg muligheten til å ombestemme deg dersom brillene ikke oppfyller dine forventninger.

Hos Synsam kan du enkelt prøve brillene virtuelt for å se hvordan de ser ut på ditt ansikt. Les mer om hvordan du kan prøve briller online med Synsams Style Lab.

Kvnne på synstest

Synsundersøkelse

Når sjekket du synet sist?

Kunde i butikk

Finn butikk

Velkommen til oss!