Eldre mann leser med ett barn.

Vi tar ansvar for samfunnet

Synsam ønsker å være med på å skape et bedre liv for mennesker og samfunnet som helhet. Derfor jobber vi også med sosial bærekraft.

Samfunnsansvar omfatter Synsam-konsernets ansvar for menneskene i samfunnet vi opererer i, for våre ansatte og for menneskene i leverandørkjeden vår. Vårt samfunnsoppdrag: å hjelpe mennesker med øyehelsen deres, står i sentrum for alt vi gjør. En verdidrevet og sunn arbeidsstyrke, samt å ta ansvar for arbeidsforholdene i leverandørkjeden vår gjennom våre leverandørkoder, er også en del av vår bærekraftsagenda.

Tegneserieøye mot lys rosa bakgrunn

Oppdag diabetes

Senk farten og oppdag diabetes i tide. 

Mann tar en synstest

En uutnyttet ressurs

Optikeren - en uutnyttet ressurs i samfunnet.

Anders Kvanta

Revolution på gang

Forskning mot aldersforandringer i den gule flekken.

Håkan Lundstedt

Sosiale vilkår

Tiltrekke, utvikle og beholde motiverte medarbeidere.

Mann som kaster ball.

Synstrening

Eliteidrettsutøvere investerer tid og ressurser i å forbedre sin fysiske kapasitet, men å bli en bedre idrettsutøver gjennom synstrening er et lite utforsket område.

Svarthvitt bilde av Gustaf Öqvist Seimyr.

Et blikk på dysleksi

Dysleksi er som regel arvelig og innebærer at man har vanskelig for å stave, lese og avkode ord. Anslagsvis 5-10 prosent av Norges befolkning er rammet.

Eldre kvinne synstest

Vi gir briller til "Vision for all"

Synsam er medlem i Vision For All og støtter organisasjonen både med bidrag og med briller vi samler inn i butikkene våre.

Rettferdig produksjon - BSCI-medlemskap

For å kunne bidra positivt til lokalsamfunnene og menneskene som lager produktene våre, må vi i Synsam ha verktøyene som trengs for å drive kontinuerlig forbedring. Derfor er vi medlem av Business Social Compliance Initiative (BSCI), et system for å sikre ansvarlighet i leverandørkjeden.  Det er basert på 11 prinsipper som blant annet forbyr barnearbeid, tvangsarbeid og korrupsjon, og som stiller krav til sikkerhet og rimelig arbeidstid. Med BSCI blir produksjonsenhetene våre regelmessig inspisert og vurdert med hensyn til hvor godt de etterlever prinsippene. Inspeksjonsbesøket og vurderingen kalles en BSCI-revisjon. Synsam har ikke fått noen avvik i disse revisjonene.

Barn i studio

Alle skal se!

I 2019 lanserte vi Alle skal se! Og vi har nå delt ut mer enn 55 000 par aktivitetsbriller til barn i hele Norden. Stillesitting er en av vår tids største utfordringer. Barn og unge beveger seg stadig mindre. Sammen med Generation Pep og Essilor ønsker vi i Synsam å bidra til å øke motivasjonen for en aktiv fritid. Og en synshemming skal aldri stå i veien for et aktivt liv.

Håkan Lundstedt, Synsam

Vi vil hjelpe mennesker med deres øyehelse

Til tross for den lille størrelsen er øyets helse grunnleggende for det meste vi gjør i livet.

Fors i skog

Vi tar ansvar for miljøet

Vi i Synsam ser at vi både har ansvar for og mulighet til å bidra til å møte de globale klimamålene som FN har satt opp.