No image

Vi tar ansvar for miljøet

Vi i Synsam mener at vi både har ansvar og muligheter til å bidra til å beskytte miljøet og klimaet. Det største initiativet vi har tatt for å redusere vårt klimaavtrykk, er å flytte produksjonen vår fra Asia til Sverige.

Grunnlaget for vårt miljøarbeid er en bevisst ambisjon om å innføre sirkulære prosesser i hele virksomheten. Vi streber etter et kretsløp der produksjon, forbruk og gjenbruk er sammenkoblet og transparent. Vi stiller høye krav til både oss selv og våre leverandører, og vi har identifisert prosesser og tilnærminger i alle deler av vår verdikjede for å kontinuerlig forbedre oss. Allerede på tegnebrettet skal vi designe produkter som holder lenge og med høy kvalitet, slik at våre kunder kan gjøre bevisste og gode valg. Gjennom vår etiske retningslinje for leverandører stiller vi krav i våre innkjøpsprosesser, i produksjonen og i valg av transportmidler. Vi fokuserer også på gjenbruk og gjenvinning.

Synsams produksjons- og innovasjonssenter.

Lokalt produserte briller

Synsams produksjons- og innovasjonssenter på Frösön.

Synsam Outlet

Synsam Outlet

Briller får en ny sjanse gjennom Synsam Outlet.

Kvinne setter inn linser.

Plastnøytrale linser

Deler av EyeQs linsesortiment vil være plastnøytralt. 

Pakke i postkassen

Kortere og bedre transporter

Konsernets mål er å alltid transportere produkter på den mest klimavennlige måten. Derfor går majoriteten av langdistansetransportene sjøveien, hvor omlastinger unngås. Transporter med Synsams nye sjøtransportpartner klimakompenseres fullt ut av leverandøren.

En annen viktig del av vårt bærekraftsarbeid for å redusere miljøpåvirkningen er en gjennomtenkt og konsolidert logistikkjede. Dette innebærer blant annet at vi har flyttet produksjonen til Sverige, noe som betyr at et økende antall produkter nå er nærproduserte.

Kontinuerlig optimalisering av varepåfyllingen i butikkene og et bevisst valg av miljøvennlig emballasje bidrar også til å redusere vår miljøpåvirkning.

Sjø i solnedgang.

Vi renser havet for plast

Hvert år havner nærmere 8 millioner tonn utrangerte fiskegarn, plastflasker og flip-flops i havet, rundt om i verden. Innen 2050 anslår man at mengden plast vil overgå mengden fisk. Vår målsetting er å være et ansvarlig selskap som bruker innovasjon for å finne løsninger. Som et skritt i riktig retning har vi skapt en unik brillekolleksjon med innfatninger laget av 100 % resirkulert plast fra havet.

Kolleksjonen heter Fellepini x Sea2See og består av tre modeller i forskjellige farger og utførelser, oppkalt etter hav rundt om i verden.

Brilleinnfatningene er utviklet i samarbeid med den spanske organisasjonen Sea2See, som ved hjelp av lokale fiskere samler inn plast og lager nye produkter.

Med Fellepinis nye kolleksjon ønsker vi i Synsam å gjøre det enklere for våre kunder å ta bevisste valg for å sammen bidra til positiv forandring.

smilende jente med briller

Vi tar ansvar for samfunnet

Synsam ønsker å bidra til å skape et bedre liv for mennesker og samfunnet som helhet. Derfor jobber vi også med sosial bærekraft.