Unike briller akkurat for deg


Øynene dine er unike, så hvorfor skal ikke også brillene dine være det? Med Essilor Varilux Physio 3.0 FIT får du briller tilpasset dine øyne. Opplevelsen er som å flytte fra ytterst på kanten til midten av kinosalen.

Essilor Varilux er navnet på verdens første moderne progressive brilleglass for å korrigere presbyopi, som i dagligtale kalles alderssyn. Det ble lansert allerede i 1959, og siden den gang har varemerket Varilux blitt utviklet til flere ulike produkter for å passe til mange ulike typer av kunder. 

Individuelt tilpassede briller

Ettersom synet er noe helt individuelt, er det naturlig at også brillene våre må være det, både for å korrigere best mulig for problemer med synet og for å gi oss optimal synskomfort. Varilux Physio 3.0 FIT er samme progressive glass som Varilux Physio 3.0, men med den forskjellen at de er spesifikt tilpasset hver og én av brillebrukernes forutsetninger.

– Vi snakker om flere ulike parametere for å sikre at optikken plasseres på akkurat riktig sted foran øyet. Disse er toppunktavstander – avstanden mellom hornhinnen og glasset. Inklinasjon er hvor mye glasset er vinklet inn mot kinnene, og wrap beskriver innfatningens bøyning, sier Hugo Schunnesson, som er produktsjef og sertifisert optiker hos Essilor.

Verktøyet eyecode måler avstanden til øyets midtpunkt

Gjennom å måle disse egenskapene på innfatningen og hos brukeren er det mye enklere å plassere optikken i glasset på rett sted foran øyet, både i høyde- og sideretningen. Og det finnes enda et verktøy for å skreddersy brillene, Essilor eyecode. 

– Om man ser på øyet som en ball, så finnes det et midtpunkt som står stille når man vrir på øyet. Avstanden fra glasset til øyets midtpunkt er ulikt for ulike personer, siden vi har ulike størrelser på øyeeplet. Dette påvirker hvilken avstand vi får til glasset når vi vrir på blikket, sier Hugo Schunnesson. 

Han sammenligner det med de ulike opplevelsene du får av en film avhengig av hvor du sitter i en kinosal: 

– Hvis du sitter langt ute på kanten, ser du bildet og hører lyden, men du opplever filmen fra et forvrengt perspektiv og går glipp av surroundopplevelsen. Med eyecode er det som å sitte midt foran lerretet og ha en optimal lyd- og bildeopplevelse, sier han.

Bredere synsfelt

Å ha individuelt tilpassede glass innebærer at de tar hensyn både til at øynene ikke er likt plassert og ikke oppfører seg likt hos alle, og at det er forskjell på høyre og venstre øye. Hugo Schunnesson gir et eksempel:

– Når vi skal lese på lang avstand beveger øynene seg litt sammen, eller konvergerer, som vi sier. De fleste øyne konvergerer like mye, men det finnes individuelle avvik som vi kan ta hensyn til med eyecode. Det gjør at den som bruker brillene kan pendle med blikket like mye til begge sider uten å oppleve noen svekkelse, sier han.

 

Mer individuelle glass

Varilux®Physio® 3.0 Fit™ er samme progressive glass som Varilux®Physio® 3.0, men individuelt tilpasset øynene dine og den innfatningen du velger. Med Essilor® eyecode måles avstanden mellom glasset og øyets midtpunkt. Ved bruk av dine individuelle måledata får du briller som gir et bredere synsfelt og en mer naturlig synsopplevelse. 

På tide med en synstest?


Bestill en tid hos optiker her

Bestill synstest