- Tenk nøye gjennom hva slags brille du trenger. Skal den sitte på nesen he
le tiden eller for det meste ligge på nattbordet? Ønsker du at brillen skal definere deg som person, eller vil du ha en som gjør minst mulig ut av seg? Jo mer jeg vet om personen, jo lettere blir det å foreslå en brille som kunden kommer til å trives med, forklarer Penthiah.
FORM
Hva slags form du velger på brillen, henger mye sammen med ansiktsformen din. (Noe du kan lese mer om her). Men dette med briller handler også om trender, og disse går gjerne i bølger. De siste sesongene har vi sett en tydelig referanse til både 50- og 60-tallet. De retroinspirerte brillene er med andre ord i vinden, og etter hvert vil også 70-tallsinspirerte fasonger komme på banen. Noe vi allerede har sett på solbrillefronten noen sesonger.
TIPS! Er du opptatt av å følge de nyeste trendene, kan du be kunderåd giverne hos optikeren om å oppdatere deg på nyheter og hva som selger godt for tiden.
ARBEIDSBRILLE
Har du behov for gode arbeidsbriller? Da skal du være oppmerksom på at du kanskje kan få brillene dekket av jobben din. Stirrer du på en dataskjerm store deler av dagen, kan du ha krav på å få dekket både synsprøve og databriller av arbeidsgiveren. Ved noen arbeidssituasjoner er det kanskje aktuelt å bruke vernebriller med eller uten styrke også.
TIPS! Sjekk ut om jobben din dekker arbeidsbriller.
BILLIG ELLER DYRT?
Hvor mye du ønsker å investere i en brille, blir litt opp til deg. Men veldig ofte er det en sammenheng mellom kvalitet og pris. Dersom du ønsker en solid brille, som du har tenkt å bruke mye og lenge, kan det være lurt å legge noen ekstra kroner i denne. Ønsker du å
eksperimentere med forskjellige fasonger og farger, og ha flere å bytte på, er du kanskje ikke villig til å legge like mye penger i alle brillevariantene. Synsam hr også et godt utvalg i alle prisklasser og kvaliteter.
TIPS! Tenk gjennom hvor viktig brillen er for deg, og om du vil betale litt ekstra for god kvalitet.