innovasjon i synsforskning

Innovasjoner som løfter synet ditt til nye høyder


Visste du at nesten sju av ti bruker briller eller kontaktlinser? Jo eldre vi blir, desto større sannsynlighet er det for at vi trenger en form for synshjelpemiddel. Synet er på mange måter det viktigste for sinnet vårt, da mer enn 80 prosent av inntrykkene som registreres av hjernen kommer via øynene. Derfor er det avgjørende for vår oppfattelse av omverdenen hvilken type synshjelpemiddel vi velger. 

– Forskjellen mellom de enkleste brilleglassene og moderne, individuelt tilpassede glass som er optimalisert for kunden og kundens synsfelt er i dag veldig stor, sier Håkan Broman, Optiker og kategorisjef for kontaktlinser.

Briller bruker vi først og fremst for å korrigere synsfeil, men også glass som på en like god måte løser denne grunnleggende oppgaven kan være veldig ulike når det gjelder synsopplevelse og øyekomfort. Dessuten finnes det i dag mange ulike overflatebehandlinger som gjør brillene mer behagelige å bruke og lettere å holde rene, og som forebygger ulike typer synssvekkelser.

Synsam samarbeider med Essilor, nummer 1 i verden* på brilleglass. De har jobbet med å ta vare på godt syn, og har designet og produsert glass i drøyt 170 år. I denne guiden får du mer informasjon om produktene deres og hvilke glass som passer til akkurat dine øyne. 

*Iht. Euromonitor, Eyewear, 2018. Essilor International; Retail value sales at RSP.

 

Enkeltslipte glass


Essilor Eyezen™

Essilor Eyezen™ tilhører en ny generasjon enkeltslipte glass for personer i alderen 20 til 45 år. Ettersom vi tilbringer stadig mer tid på nett, opplever mange synstretthet. Det skyldes først og fremst at det er anstrengende for øynene å fokusere på nært hold over så lang tid. Derfor har Eyezen™ en liten forstørrelse i nedre del av glasset som avlaster øyet og hjelper mot trøtte øyne, hodepine og andre ting som kan skyldes overanstrengte øyne. 
 

Eye Protect System™

Undersøkelser har vist at det blå-fiolette lyset fra digitale enheter kan være skadelig for den gule flekken i øyet. Eye Protect System er integrert i glasset og beskytter mot det blåfiolette lyset som finnes i blant annet skjermer og LED-lamper, samt mot solens skadelige UV-stråler. 

 

Progressive glass

I 40-årsalderen utvikles synet på en måte som gjør det mest bekvemt å beholde et så naturtro syn som mulig.

Ideelle progressive glass

Essilors tilbud av progressive glass står for kvalitet, komfort og holdbarhet. Med overflatebehandlingen Crizal® fra Essilor® har glassene beskyttelse mot riper, smuss, vann, refleksjoner og damp, og øynene dine beskyttes mot solens skadelige UV-stråler. Hvis du velger Ideal FIT får du individuelt tilpassede glass basert på øynenes egenskaper og innfatningens utforming.  

Varilux®

Nr. 1 i verden blant progressive glass i henhold til Euromonitor, Eyewear 2018.

Varilux®Physio® 3.0 er allround-glass som med hjelp av Wavefront Management System (eller W.A.V.E.™ 2.0) kompenserer for forvrengninger i glasset, noe som øker kontrasten og mørkesynet for brukeren. Teknologien Binocular Booster™ gjør at øynene lettere fletter synsinntrykkene fra begge øynene til samme synsopplevelse, noe som gir et bredere synsfelt. 

Varilux®Physio® 3.0 inneholder også Eye Protect System™, som beskytter mot UV-lys og det potensielt skadelige blå lyset fra skjermer. 

 

Varilux®Physio® 3.0 Fit™

Varilux®Physio® 3.0 Fit™ fra Essilor® er samme progressive glass som Varilux®Physio® 3.0, men individuelt tilpasset øynene dine og den innfatningen du velger. Med eyecode måles avstanden mellom glasset og øyets midtpunkt. Basert på dine individuelle måledata får du briller som gir en mer presis og enklere synsopplevelse. 

 

Varilux®S™ Series 

Varilux®S™ Series fra Essilor® er høykvalitetsglass for personer med presbyopi (alderssyn) som vil ha en høy synskomfort og en naturlig synsopplevelse. Nanoptix minimerer «gyngeeffekten» som mange kan oppleve med progressive briller, og Synchroneyes® gjør synsfeltet videre. Varilux®S™ Series tar også hensyn til brukerens dominante øye, noe som øker den visuelle reaksjonstiden.

 

Varilux®X Series™

Ytelse på et nytt nivå. I tillegg til alle innovasjoner og individuelle tilpasninger som i øvrige Varilux-glass, har Varilux®X Series™ også Xtend™-teknologi, som gjør at brukeren ser skarpt, uten hodebevegelser, i området innenfor en armlengdes avstand. Med Varilux® Xclusive™ tilpasses glassene individuelt etter brukerens adferdsmønster. I likhet med andre Varilux®-glass beskytter Varilux®X Series™ også mot det potensielt skadelige blåfiolette lyset.

 

Oppgrader glassene dine: Overflatebehandling som beskytter både deg og brillene dine

 

Crizal®

Crizal® er samlebegrepet for fem ulike overflatebehandlinger som beskytter glassene mot refleks, riper, smuss, damp, vann og UV-stråling. Dette gir bedre synskomfort, gjør det daglige vedlikeholdet av glassene enklere og øker levetiden, siden glassene ikke like lett får riper.  

Mens klare glass fra Essilor® gir fullgod beskyttelse mot UV-stråler som kommer forfra, gir Crizal® økt beskyttelse mot UV-stråler som reflekteres på baksiden av glassene og inn i øyet. 

Crizal® Prevencia™

I tillegg til fordelene med Crizal, har Crizal® Prevencia™ også beskyttelse mot det potensielt skadelige blå lyset fra blant annet skjermer, og reduserer samtidig blending og gir bedre kontrast.

Synsam bestill synstest

På tide med en synstest?

Bestill en tid til synstest hos Synsam i dag.