Høyteknologiske glass for et naturlig syn


Med Varilux S Series slipper du mange av de problemene som tradisjonelt forbindes med progressive briller, for eksempel gyngeeffekt i trapper og vanskeligheter med å finne riktig skarphet i synsfeltet. For deg som vil ligge i forkant når det gjelder progressive glass er Varilux S Series et naturlig valg.

Essilor Varilux er navnet på verdens første moderne progressive brilleglass for å korrigere presbyopi, som i dagligtale kalles alderssyn. Det ble lansert allerede i 1959, og siden den gang har varemerket Varilux blitt utviklet til flere ulike produkter for å passe til mange ulike typer av kunder. 

Minimal gyngeeffekt

Den som vil ligge i forkant når det gjelder teknisk utvikling og er nysgjerrig på nyhetene som finnes for progressive briller bør ikke gå glipp av Essilor Varilux S Series. I tillegg til egenskapene til de enklere Varilux-modellene har S en stor fordel i forhold til eldre typer progressive briller. Mange som har brukt progressive briller har sikkert opplevd at det kan være litt ubehagelig å gå i trapper, siden du vinkler blikket nedover og da ser gjennom den delen av glasset som er tilpasset for å se på nært hold. Effekten blir mange ganger at det gynger og at trappetrinnene blir forvrengt. I Varilux S Series minimeres denne effekten ved hjelp av teknikken Nanoptix. Hugo Schunnesson, produktsjef og sertifisert optiker hos Essilor, forklarer:

– Nanoptix gjør at glasset i Varilux S Series ikke er like kurvet nedover som andre progressive glass. Det gjør at trappetrinnene oppleves som rette og at du får mindre gyngeeffekt. Det er nesten som å se gjennom et vanlig enkeltslipt glass, sier han.

Mer naturlig syn

En annen innovasjon med Varilux S Series er Syncroneyes. Et problem med eldre progressive briller er at brukeren kan oppleve uklarhet når blikket vandrer mellom området i glasset tilpasset for å se på avstand og o mrådet for å se på nært hold.

– Mange forbrukere må røre på hodet for å kompensere og finne en «sweet spot» i glasset for å kunne fokusere. Med Syncroneyes synkroniserer man styrken i høyre og venstre glass og får samme skarphet for begge øynene uansett blikkretning, sier Hugo Schunnesson. 

På samme måte som vi er høyre- eller venstrehendt, har vi et dominant øye som vi bruker først til å bedømme avstand og tolke det vi ser. Når du bestiller briller med Varilux S Series tar optikeren hensyn til det, noe som gjør at du får bedre visuell reaksjonstid. Det innebærer blant annet at du reagerer raskere på hendelser i trafikken.

Dra nytte av den nyeste teknikken

Jo større synsfeilen er, desto mer teknisk krevende er det å produsere glass med minimal negativ innvirkning på synsopplevelsen. Det gjør at du som akkurat har begynt med progressive briller ikke har like stort utbytte av innovasjonene i Varilux S Series som en litt mer tilvent person med presbyopi (alderssyn). 

– Varilux S Series er for kunder som tidligere har brukt for eksempel Physio og vil ha noe enda bedre. Øker du styrken, avviker du enda mer fra det optiske senteret når du ser ut til sidene. Med bedre glass merker du mindre til de problemene, sier Hugo Schunnesson. 

Høy komfort

Essilor® Varilux®S™ Series er høykvalitetsglass for personer med Presbyopi (alderssyn) som vil ha en høy synskomfort og en naturlig synsopplevelse. Nanoptix® minimerer gyngeeffekten som mange kan oppleve med progressive briller, og Synchroneyes® gjør at overgangen mellom ulike slipinger i glasset blir mykere. Varilux®S™ Series tar også hensyn til brukerens dominante øye, noe som øker den visuelle reaksjonstiden.

På tide med en synstest?


Bestill en tid hos optiker her

Bestill synstest