Lifestyle Magazine


Bli inspirert

  1. Johannes Thingnes Bø

    Reisebrev Worldcup 4,5,6 & Pre-camp VM

Hei! Da kjem ei lita oppsummering fra Worldcup rundene etter jul.

Som dokke kanskje fikk med dokke så vart eg dessverre sjuk etter ankomst Oberhof etter nyttår. Eg prøvde å holdt meg unna juleselskap og julefest etter beste evne, men likevel klarte bakteriane å ta meg! Dermed gikk Oberhofhelga i fløyten, men heldigvis kom eg tilbake i trening etter nokre dagar med feber og hodepine.

Målet var derfor å slå sterkt tilbake under sprinten i Ruhpolding veka etter. Eg følte overskuddet var tilbake, og eg hadde heilt ærlig stor tru på at den sprinten kunne eg vinne. Resultat? Heilt rævva. Nesten 2min bak med berre ett bomskudd. Tydligvis hadde sjukdomen tatt meir av formen enn ka eg følte sjølv. Jaktstarten var betydelig bedre, og fra start nr. 37 klarte eg å gå meg opp til 15.plass. Forbedring, men følte fortsatt at formen flagga på halv stang!

I Anterselva helga etter var første distanse normal. Vi hadde gått en normal før denne sesongen, og da vart eg nr.2. Så her følte eg igjen at eg hadde gode muligheter for seier! En 14.plass med 2 bom totalt endte det opp med tilslutt. Nok en skuffelse! 2min bak i langrennstid..  Skyteformen var iallfall best ever, og eg nærma meg gode 90 i treffprosent!(mot 81% på samme tid i fjor)

Om eg starta å tvile på at formen hadde gått i dvale for vinteren? Jepp!!! Men offansiv som eg er, så veit eg at dyr som går i dvale, ofte er farligare når dei vokna til live igjen!

Eg følte meg bra, men var likevel 2min bak i langrennstid. Det var to renn igjen før det neste på programmet var: VM i Skiskyting, Hochfilzen 2017. Skulle eg klare å komme tilbake? Hente 1-2min på konkurrentane? Det høyres fryktelig tungt ut, men for meg så tenkte eg at er det noken som kan klare det, så er det jo meg! 

Lørdag var det stafett, og etter mange dårlige renn, var gode, gamle Thingnes Bø tilbake! Beste etappetid, og lekestue mot Tyskland og Russland. Dessverre endte stafetten med spurttap mot Tyskland. Men for min egen del var denne dagen en seier: Eg var tilbake i superslag. Hadde bjørnen komt seg ut av vintersøvnen??

Søndag 22.januar 2017: Fellestart! Eg tørr påstå at dette det beste eg har gjort som skiskytter. En våryr nordmann med skyteresultat 0-0-0-0 og spurtseier mot en franskmann. Eg var tilbake. På topp! Verdenscupseier nr.12!

Søndag 22.januar 2017: Fellestart! Eg tørr påstå at dette det beste eg har gjort som skiskytter. En våryr nordmann med skyteresultat 0-0-0-0 og spurtseier mot en franskmann. Eg var tilbake. På topp! 

Eg hadde full kontroll overalt: i løypa, på standplass, og ja: Full kontroll på resten av utøverane. Eg følte meg uovervinnelig! Tre daga før var eg 2min bak i langrennstid. No var eg blant dei beste!  Deilig.

Etter Worldcup 4,5,6 var vi ei veke heime før vi reise til Seefeld på pre-camp til VM. En veldig fin plass med ca. 80hotell, milevis med skiløyper og en veldig fin skiskytterarena. Her budde vi på 1200moh, dette for å aklimatisere oss til å være best mulig forberedt under VM, da Hochfilzen ligge på ca. samme høyden.

Det var veldig godt å gå en god stafett og vinne fellesstarten i Anterselva, for då kunne eg gjennomføre VM-planen som var lagt før sesongstarten. Eg slapp å måtte gjere det ”ekstraordinære” for å komme i VM-form. Dette kan ofte slå feil ut, så eg fikk heldigvis senka skuldrane med trygghet om at jobben var gjort.

Og ja, no er jobben gjort! Fra 1.mai 2016 og fram til i dag. Det er dette eg har trent for. Det er no eg forhåpentligvis skal få igjen for all jobben som er lagt ned det siste året.

Og ja, no er jobben gjort! Fra 1.mai 2016 og fram til i dag. Det er dette eg har trent for. Det er no eg forhåpentligvis skal få igjen for all jobben som er lagt ned det siste året. Det er 100mann på start, og kanskje 15-20stk som kan ta gull. Konkurransen er knallhard, og for å få medalje må enn levere et nærmast perfekt løp. Det er 6 renn totalt: Mix-stafett, Sprint, Jaktstart, Normal, Stafett og Fellesstart. Eg har glisa etter seier i Hochfilzen før- og det gjer eg gjerne igjen!

Mål for VM? Få ut mitt potensial. Ha det moro! Gjere arbeidsoppgavene i løypa og på standplass. Være bestemt, ikkje gi etter for syra. Kjempe heile veien! Medaljemål? Eg trur eg har mulighet å ta medalje på alle renn. Men sjølve målet å gjere mitt eget løp, og får eg ut mitt potensial, så er eg på pallen.

No går vi ”all-in!”

Så følg med folkens.

Mvh Johannes

Foto: Getty

Gratulerer Johannes!


 

Vi i Synsam gratulerer Johannes med fantastisk innsats! To sølv i VM!

Brillene Johannes bruker finner du hos oss.

Oppdag Synsam Sports

Jeg er i toppform!


Johannes Thingnes Bø (23) er mer enn klar for at verdenscup-sirkuset, som han kaller det, skal begynne for alvor.

- Jeg elsker å konkurrere og gå skirenn med startnummer på brystet. Nå kan jeg drive med det som jeg har forberedt meg på, og håper å kjempe om seiere hver eneste helg framover.

les mer