Lifestyle Magazine


Bli inspirert

Henrik Thodesen


Henrik Thodesen (37) er glad for at han kan leve av hobbyen sin som skuespiller og komiker, og synes det er helt greit å gjøre litt narr av andre. Thodesen stiller litt hemmelighetsfull til intervju. Han har mange prosjekter gående, men kan ikke røpe noe av det han jobber med helt ennå. 

- Jeg har så lyst til å fortelle, men ting er ikke helt i boks, så da må jeg ha litt munnkurv. Selv om det er veldig vanskelig! 

Thodesen, som er mest kjent fra P3morgen på NRK og som skuespiller i TV2s humorprogram Torsdag kveld fra Nydalen. Du finner han ofte på scener rundt om i landet, der han både gjør narr av bloggere, forteller fritt fra livet og avslører hvordan det var å bli dumpet av ekskjæresten. Men er han alltid like morsom?

- Jeg håper jeg ikke er det hele tiden, det blir kanskje litt slitsomt. Men jeg har en vennegjeng der alle tar ganske så mye plass og da føler man kanskje heller ikke at man selv er så ekstrem.

Henrik har på seg brille fra William Morris

Får du noen gang prestasjonsangst eller nerver på scenen?

- Vi kjører jo en del prøvegjennomganger med venner og på stand up-kvelder for å teste ut materialet. Men det kan fort bli litt pinlig om man ikke treffer. Må man vente på latteren, så må man bare gå videre. Prøve noe nytt. Da nytter det ikke å få jernteppe og bli satt ut.

Hva hadde du blitt om du ikke hadde endt opp som komiker?

- Jeg gikk på Westerdals, så kunne helt sikkert ha jobbet med reklame. Jeg kunne også ha studert litteraturvitenskap på Blindern, man da hadde jeg nok lett blitt arbeidsledig, ler komikeren.

Henrik har på seg brille fra Ray-Ban

 

Går i mote-fella

Thodesen innrømmer gladelig at han er litt jålete og bryr seg over gjennomsnittet om hva han kler seg i. Selv har han et par bomkjøp på innerlomma og er ganske lettpåvirkelig, spesielt når han er ute å reiser.

- Jeg er litt jålete, men det må være klassisk. Jeg liker å pynte meg, men går ikke med sånne ekstreme ting. Sommeren er litt enklere enn vinteren, og ikke minst rimeligere. Du kan liksom ikke bytte på 4-5 dyre vinterjakker for å følge med på trendene.

Ditt verste bomkjøp?

- Jeg blir alltid litt lurt i butikkene, og spesielt i hipster-butikkene. Du husker den Kygo-stilen med lange hettegensere? Jeg har jo venner som driver de kuleste butikkene og de går jo med disse tingene de liksom subber i, og på dem er det kult. Også tror jeg liksom at det passer meg også, selv om det er langt fra sannheten. Jeg har nok gått i den fella et par ganger, jeg klarer ikke å bare se i butikkene, det er så flaut å ikke kjøpe noe. Er jeg ute å reiser, så er jeg ekstra lettpåvirkelige. I New York kan jeg gå med på å kjøpe nesten hva som helst.

Hvordan beskriver du stilen din?

- Jeg liker skjorter og skinnjakker og kule sneakers. Gjerne litt annerledes i stilen, men jeg trenger ikke de villeste greiene for å skille meg ut. Jeg prøver nok ikke så hardt som tidligere, har fått litt mer erfaring. For ikke så lenge siden hadde jeg en real opprydning i alle klesskapene og ga bort 13 poser til Fretex. Man kan jo lure på noen valg. Skjorte med hette i pysjamasstoff, når har man brukt det?

Siden du er litt jålete, er du vel opptatt av solbriller?

- Ja, jeg har alltid lyst på det som er mest trendy. Men når jeg kjøper det, så tør jeg ikke bruke det. Men jeg vil gjerne at det skal være enkelt og fint. Jeg er glad i klassiske ting som Dior sine runde briller. Jeg har blitt såpass voksen at jeg heller vil ha ting som er «meg», enn å følge en rar trend.

Henrik har på seg solbrille fra Dior
 

Action med 71° grader nord kjendis

I de siste månedene har du kunnet se komikeren sammen med et knippe andre, sporty kjendiser i programmet 71° grader nord kjendis. Men selv om Thodesen ikke koster på seg å være veldig sporty, så var han ikke helt uforberedt på turen.

- Jeg er faktisk en ekte outdoor-person og vokste opp med søndagstur. Det var selvsagt ikke så populært en god stund, det er ikke det kuleste når du er 13 år og tenåring. Jeg har også gått mye langrenn og fisket en del, så jeg var ikke helt grønn.

Liker du litt action?

- Nei, jeg er nok ikke så veldig action, men følte meg ganske så trygg på turen. Jeg klatrer en del og dro for en stund siden alene til Thailand for å klatre i to uker. Det var regnmåned, så det var veldig få mennesker der. Det er å dra alene for å være med på klatrekurs er spesielt, men også bra.

Hvordan var det å være med på 71° grader nord kjendis?

- Jeg må innrømme at jeg var ganske forutinntatt. Jeg hadde litt problemer med å si ja til programmet. Svein (Østvik) kan jo tid tider oppleves som ganske slitsom, men han er egentlig en veldig hyggelig fyr, ler komikeren. Men nå er jeg glad for at jeg gjorde det, jeg ble meget positivt overrasket!

tekst: Silje Pedersen, foto: John Kerlefsen