Handlekurven din er tom!
Synsam
Synsam

Solbrilletrendene i 2023 – Her er de største tendensene i årets motebilde

 

Hvilke solbriller definerer motebildet i 2023? Synsams designsjef, Wai Chan, gir deg et eksklusivt innblikk i de nyeste tendensene fra Europas pulserende motescene.

 


 

Årets motebilde er fylt med nye og spennende solbrilletrender. Synsams designsjef, Wai Chan, har finkjemmet de mest prestisjefylte motebegivenhetene i Europa og fremhever tre tendenser som du bør holde øye med i 2023.

 

Lekre farger og trendy former 

Våren 2023 er sesongen for moteriktige farger og oversized former. Her handler det i høy grad om å sette solbrillene i sentrum og velge solbriller i klare farger som blå, grønn, lilla og cerise. Innfatningene preges av markante og maksimalistiske former.

– Designere over hele verden viser innfatninger som blir mer fremtredende i formspråket. I mange tilfeller er de overdrevent tykke i materialet for å tydeliggjøre selve trenden, forteller Wai.

 

Bottega Veneta BV1142S 004 4922
Fargesterke solbriller fra Bottega Veneta, kan det bli kulere?
Moschino MOS119/S W6I 5913
Moschino MOS119/S W6I 5913, en modell som viser en av årets store trender: klare farger.

Circular Collection S6 C65 5024
En populær klassiker fra vår Circular Collection der designet forsterkes gjennom gjenvunnet materiale. 

Tilbake til naturen

Foretrekker du en mer diskré look kan du finne din drømmebrille. 

– Stilsikre, klassiske farger er også i vinden, og gjerne fargetoner som tar oss ut i naturen. Mange innfatninger har også unike mønstre i flere lag og semi-transparente farger som slipper lyset inn og skaper et levende uttrykk.

Naturen gjenspeiles også i valget av materialer, hvor biomaterialer og havplast spiller en avgjørende rolle.

 

 

90-tallets comeback og pilotbrillene returnerer 

Blant trendene for 2023 er det tydelig hvordan flere solbrilledesign har som formål å forsterke de naturlige ansiktsformene og -trekkene.  Det innebærer blant annet linjer med skarpe, kantete snitt, som er tydelig inspirert av 90-tallet. En annen populære modell, som er på vei tilbake, er pilotbrillene.

– Vi i Norden har lenge hatt en forkjærlighet for pilotbrillen, og nå får også solbrillemodellen global oppmerksomhet. Pilotbrillene kommer derfor nå i både ulike metaller og andre spennende materialblandinger, avslutter Wai.

 

Bottega Veneta BV1142S 004 4922
Alexander McQueen AM0404S 005 5418 – en 90-tallsbrille som inngår i Synsam Flagship Collection
Moschino MOS119/S W6I 5913
En stilsikker pilotmodell fra Oscar Eide

 

Er du nysgjerrig på flere av solbrilletrendene for 2023? En lengre og komplett rapport fra vår egen moteguru, Wai Chan, er på vei. Frem til da kan du alltids sjekke ut vårt utvalg av solbriller

Wai Chan om trendiga solglasögon 2022
Wai Chan om solbrilletrendene 2023.