Wai Chan guidar deg gjennom trendene

SOLBRILLER 2024 - trendene å satse på

Hvilke trendy solbriller skal vi holde øye med i 2024? Våren byr på en buffé av solbriller, og for å guide oss gjennom de største trendene har vi fått hjelp av Wai Chan, Design Direktør hos Synsam, til å sette ord på sine spådommer for sesongen. 

Årets solbrille-sesong kan oppsummeres i tre store trender, som alle er basert på vår personlige stil og våre verdier. Vi ser solbriller med spesielle detaljer og klassiske modeller som alltid fungerer, innovative materialer og teknologi som utfordrer vårt tradisjonelle syn på solbriller, og solbriller som guider oss til smarte valg.


Solbrilletrend 1: Express yourself!

Her sameksisterer sterke og uttrykksfulle solbriller à la extra, med elegante klassikere som aldri slår feil. Felles for dem alle er at de fremhever det viktigste: å være tro mot seg selv og våge å uttrykke det.

- Denne våren handler det om å blande stiler etter egen smak. Valgmulighetene er mange, og det er egentlig bare fantasien som setter grenser. Benytt anledningen til å vise frem både din personlige stil og din livsstil, oppfordrer Wai.  

For den ekstroverte ser vi innfatninger i sterke kontraster og maksimalistiske former og detaljer der ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

david beckham gråa solglasögon
david beckham blåa solglasögon
david beckham gula solglasögon

Elegante og klassiske solbriller er i vinden denne våren,

og David Beckham klarer å gi dem en spennende vri. 
 

 

Wai spår en eksplosjon av farger og former der alt er mulig, og der motehus og designere over hele verden ikke overlater noe til tilfeldighetene.

- Denne våren byr på et utrolig bredt fargespekter, fra sterke, markante primærfarger til dempede pasteller og jordfarger, forklarer Wai. 

Dolce & Gabbana rosa solglasögon
chloe stora solglasögon
bottega veneta solglasögon

Fargene som skiller seg ut denne sesongen er sterke farger som gult, blått, lilla og oransje, og på varmere breddegrader finner vi dristige neonfarger. Den rike fargepaletten gir opphav til kreative og lekne former, spesielt når det gjelder solbriller.

- Den klarer å flørte med et bredere publikum der det finnes en innfatning for enhver smak.

Gucci orange solglasögon
gucci lilla solbriller
celine gule solbriller
exclusive

Vi kan velge og vrake mellom solbriller inspirert av både fortiden og fremtiden. En form som dominerer markedet denne sesongen, er den rette formen i flere ulike utførelser. En form som skiller seg ut blant flere motehus er den sterkt futuristiske formen, der innfatningen er kuppet og følger ansiktet.

- Formen minner om et insektlignende, nesten utenomjordiske øyne som gir brukeren en “rask look” takket være det ekstreme designet.

En kontrast til de fargerike modellene er det de klassiske fargene man alltid kan falle tilbake på, og et par svarte solbriller blir en skikkelig hit denne våren.

 

- Vi ser naturlige, jordnære farger og nyanser med et eksotisk preg. Mange innfatninger lever opp med vakre og unike lagvise mønstre i halvtransparente toner og kontraster, uttrykker Wai.

Balenciaga svarta solglasögon
gucci kamouflage solglasögon
Gucci kamouflage solglasögon
synsam flagship

Tips! Hvis du vil velge og vrake blant solbriller som bidrar med det lille ekstra til din unike stil, anbefaler Wai at du tar en titt på Flagship-kolleksjonen til Synsam.

balenciaga
alexander mcqueen

Solbrilletrend 2: Functional Fashion eller Fashionable Function?

Våren nærmer seg, og nyttårsforsettene er kanskje ikke innfridd ennå. Kanskje kan et par raske sportsbriller bidra til at løftene blir innfridd i år? Vi ser en økende etterspørsel etter sportsbriller, og etter hvert som nye, innovative materialer, teknologier og former dukker opp, utvides spillereglene for sportssolbriller betraktelig. Det er ikke bare de konvensjonelle sportsbrillene som dominerer markedet, men vi ser hvordan flere og flere av de store motehusene velger å kombinere sport og mote og dermed viske ut grensene. Dermed hører valget mellom stil og funksjon fortiden til.

Kreativiteten og lekenheten er stor når det gjelder teknologi, materialer og form. Innfatninger laget av lette materialer er ettertraktet på grunn av den vektløse følelsen, enten de brukes til sport eller for å se sporty ut. Wai beskriver:

- Ny, innovativ teknologi, for eksempel 3D-teknologi, åpner dører for å skape rammer med komplekse design som tidligere ikke var mulig med tradisjonelle materialer og produksjonsmetoder.

- Andre ekstreme og særegne former skapes også ved hjelp av sprøytestøpingsteknologi, noe som er spesielt fordelaktig når du ønsker et dristig design med mye materiale.


- Takket være den avanserte teknologien, har man lyktes i å skape briller som utvendig er tykke og voluminøse i formen, men som er overraskende lette å bære til tross for sitt robuste utseende på grunn av deres hule design.

givenchy exclusive

Denne futuristiske solbrillen i grenselandet mellom mote og sport er en limited edition fra Givenchy med 3D-teknologi. 

loewe exclusive

Limited edition solbriller fra Loewe, hvor injeksjonsteknologi er benyttet for å forme det voluminøse designet.

Wai minner oss om at vårens trender ikke bare handler om å møte solen med stil. Hun forklarer videre:
 

- På våre breddegrader har vi den luksusen at vi kan nyte vinteraktiviteter langt utover våren. Vi ser flere og flere merker som kombinerer funksjon og stil, der du både ser bra ut og får god sikt i bakken.

Solbrilletrend 3: Choose smart

Vi er hele tiden på utkikk etter smarte valg for oss selv og omgivelsene våre - både i stort og smått. Etterspørselen etter bærekraftige solbriller er større enn noensinne, og vi ser stadig flere lokalproduserte innfatninger og solbriller laget av bærekraftige materialer som danner sitt naturlige mønster og unike uttrykk.

fellepini

Fellepini x Sea2See er et merke som har klart å skape stilige og fjærlette solbriller i spennende farger ved å bruke plasten som finnes i havene våre. Eco har også et fint utvalg av bærekraftige solbriller.

synsam outlet

Tips! Å handle bærekraftig og finne solbriller til den beste prisen kan noen ganger føles umulig, men i Synsams Outlets kan du gjøre et røverkjøp samtidig som du bidrar til et kretsløp der returnerte innfatninger får nytt liv gjennom gjenbruk! Besøk din nærmeste Synsam Outlet-butikk for mer informasjon.

Wai anbefaler muligheten for å velge tilpassede solbrilleglass til en optisk innfatning.

- Vi ser en økende trend der folk velger tilpassede solbriller til et par tradisjonelle briller. På denne måten kan du designe din egen unike solbrille. Benytt anledningen til å velge en skandinavisk produsert innfatning.

Velg og vrak blant innfatninger fra varemerkene Oscar Eide og Jämtö. Besøk din nærmeste Synsam-butikk for å utforske muligheten for å tilpasse solbriller i våre optiske innfatninger.

Husk på:Wai rådger i butik kring solglasögon

- Det viktigste når du skal velge et par solbriller, er selvfølgelig at du liker innfatningen og føler deg komfortabel i dem, ellers er det fare for at du ikke bruker dem riktig. Solbriller beskytter øynene mot solens stråler, og bruk av solbriller bidrar til bedre øyehelse, så det er viktig at du bruker solbrillene dine. 

 

Wai understreker at det er viktig å ikke forhaste seg når du prøver ut et par solbriller, det tar tid å finne de riktige. Hvis du trenger hjelp til å finne en modell som passer deg, er det bare å spørre en av våre kunnskapsrike medarbeidere i butikken. Wai forklarer videre:

- Størrelsen er minst like viktig som stilen. En tommelfingerregel er at hvis du er ute etter en mer klassisk stil, bør sløyfen ikke være bredere enn ansiktet ditt. Hvis du derimot er ute etter en dristigere look, bør du tenke motsatt og ta i med både form og farge.