1. Vernebriller med styrke

    Vernebriller med styrke

    Nå kan du enkelt få vernebriller på jobben. Hvis du har rekvisisjonen klar, kan du komme i gang nå.

    Bestill time nå

Hva er vernebriller med styrke?

Mange arbeidsplasser har krav til vernebriller. Slipte briller har to oppgaver. De skal beskytte øynene dine, og de er en forutsetning for at du skal se godt og ha en trygg og effektiv arbeidsdag. Uavhengig av arbeidsmiljøet ditt, har vi i Synsam et stort utvalg av sertifiserte, komfortable og funksjonelle vernebriller som er tilpasset dine individuelle behov.

Vernebriller og helse- og sikkerhetslover

I noen tilfeller, der det er fare for øyeskader på jobben, er arbeidsgiver forpliktet til å tilby synsundersøkelse og vernebriller. Ifølge arbeidsmiljøloven må arbeidsgiver tilby slipte vernebriller når vanlige vernebriller ikke kan kombineres med egne korreksjonsbriller ved for eksempel laboratorie- eller verkstedarbeid.

Synsam har vernebriller i mange forskjellige modeller og former. Hos Synsam får du møte en optiker, og avhengig av synsfeil og arbeidsoppgaver velger du hvilke briller som passer best for deg.

Slik får du vernebriller med styrke

Nå kan du enkelt få vernebriller på jobben ved å bestille en synsundersøkelse. Ikke glem at du må ta med godkjent rekvisisjon til synsundersøkelsen. Når du bestiller time, vil vi gi deg muligheten til å sende en rekvisisjon via e-post til personen som skal signere på arbeidsplassen din.


Du kan også skrive ut en rekvisisjon her og be lederen på arbeidsplassen om å signere.

Arbeidsgiver dekker kostnadene for øyeundersøkelse og vernebriller dersom dine behov oppfyller kravene i arbeidsmiljøloven.

 

Bestill time i dag

Terminalbriller på jobb


Trenger du briller på jobben? Hvis du jobber i gjennomsnitt en time per dag foran en skjerm, har du rett til det. Terminalbriller kalles også skjermbriller, databriller eller arbeidsbriller..


Alt om terminalbriller

Er du arbeidsgiver?


Her finner du informasjon om hvordan du kan tilby terminalbriller eller vernebriller til dine ansatte.

Terminalbriller - For arbeidsgivere

SPØRSMÅL OG SVAR OM VerneBRILLER

 

Er arbeidsgiveren min forpliktet til å betale for vernebrillene jeg bruker på jobben?

I noen tilfeller, der det er fare for øyeskader på jobben, er arbeidsgiver forpliktet til å tilby synsundersøkelse og vernebriller. Ifølge arbeidsmiljøloven må arbeidsgiver for eksempel tilby slipte vernebriller når vanlige vernebriller ikke kan kombineres med egne korreksjonsbriller ved laboratorie- eller verkstedarbeid.

 

Hva er vernebriller med styrke?

Mange arbeidsplasser har krav til vernebriller. Slipte briller har to oppgaver. De skal beskytte øynene dine, og de en forutsetning for at du skal se godt og få en trygg og effektiv hverdag på jobben.

Arbeidsgiveren min sier at jeg kan bruke vernebriller over de vanlige brillene mine, er det greit?

Det avhenger av om vernebrillene dine kan kombineres med dine egne briller. Noen vernebriller kan føre til dugg på brillene som er under eller at brillene ikke sitter tett på ansiktet. Du må kunne utføre arbeidet ditt på en trygg måte.

 

Hvordan vet jeg om jeg trenger slipte briller?

Hodepine, anstrengte og slitne øyne, svie og vanskeligheter med å ha eller opprettholde skarpt syn kan være tegn på at du ser dårlig. Det er alltid fornuftig å undersøke synet regelmessig. Hvis du tror du trenger briller med styrke på jobben - kontakt arbeidsgiveren din og spør hvilken optiker de vil at du skal henvende deg til.

 

Hvordan får jeg vernebriller med styrke?

Nå kan du enkelt få vernebriller på jobben ved å bestille en synsundersøkelse. Ikke glem at du må ta med godkjent rekvisisjon til synsundersøkelsen. Når du bestiller time, vil vi gi deg muligheten til å sende en rekvisisjon via e-post til personen som skal signere på arbeidsplassen din. Du kan også skrive ut en rekvisisjon her og be lederen på arbeidsplassen om å signere.