briller fra arbeidsgiver

Det skal være enkelt for deg som arbeidsgiver å tilby de ansatte de riktige brillene. Det gjør en stor forskjell for bedre trivsel og velvære.


Det er en fordel for alle med en arbeidsplass der de ansatte ser tydelig. Feil briller eller vernebriller kan føre til tretthet, nakkesmerter og hodepine hos de ansatte. En arbeidsplass der de ansatte bruker de riktige brillene, gir derimot høyere produktivitet, høyere presisjon, mer motivasjon og mindre korttidssykefravær.

Rett til terminalbriller og vernebriller

Som arbeidsgiver er du forpliktet til å sørge for at personer som jobber foran en skjerm i gjennomsnitt mer enn en time i løpet av arbeidsdagen, får synsundersøkelse og om nødvendig arbeidsbriller som er tilpasset arbeidet de gjør. Det står i arbeidsmiljøloven. For at en brille skal kunne kalles en vernebrille, må den være testet hos en sertifisert leverandør og være CE merket. 

Terminalbriller og regler om skatt

Hvis du som selskap betaler for terminalbriller til en ansatt, er det en skattefri fordel. Forutsetningen er at den ansatte trenger brillene i arbeidet på en datamaskin. Skattefritaket gjelder også for såkalt terminalprogressive glass dersom arbeidsforholdene krever slike glass.

 

HR-leder eller ansvarlig signerer avtalen elektronisk

Du kan velge en spesialtilpasset avtale gjennom vår nettbaserte tjeneste eller kontakte oss, og vi vil hjelpe deg å finne en løsning som passer for din bedrift.


Signer kontrakt for firmaet og de ansatte. Fyll ut skjemaet og kom i gang på fem minutter!

briller foran skjerm

La oss snakke om øyehelse

Enten du jobber hjemmefra eller på kontoret, er det viktig å huske på øyehelsen. La oss fortelle deg mer om hvordan du velger de riktige brillene, gi deg skjermtips og snakke om øyehelse generelt.

Vi kan tilby tilpassede møter for virksomheten din:

• Besøk på stedet
• Digitale møter
• Konsultasjon

terminalbriller_vernebriller

Er du ansatt?

Trenger du terminalbriller, vernebriller eller andre typer skjermbriller betalt av arbeidsgiveren din? Nå er det enklere enn noen gang å bestille en time.

vernebriller

Vernebriller på jobb

Trenger du vernebriller? Hvis du har en jobb der det er fare for øyeskader, har du rett til vernebriller.