Derfor er det spesielt viktig at barna bruker solbriller


Visste du at skadelige UV-stråler treffer barns netthinne i større grad enn på voksne?

Barn blir ofte smurt med solkrem, og den er en viktig del av hyllen i barnehagen. Solbriller er derimot langt mindre vanlig. Alle solbriller som er merket CE beskytter mot UV-strålingen

5 enkle tips til foreldre:

- La barnet velge solbriller selv. Hvis barna liker solbrillene er det større sjanse for at de bruker dem.

- Sørg for at solbriller er behagelige å ha på.

- Ikke kjøp for mørke briller, og spør gjerne etter antidugg-filter. For mørke briller, eller dugg, kan hemme leken og gjør at mange barnet tar av brillene.

- Sjekk at brillen dekker godt rundt øynene for å unngå at det slippes inn UV-stråler.

- Sett gjerne solbrillene på de aller minste barna når de sover i pulken eller vognen. Da opplever de ikke overgangen med mindre lys som brå, og sannsynligheten for at de beholder brillene på er større.

Solbrillen må føles god å ha på

For at brillene skal være behagelig å ha på er det viktig at den blir tilpasset barnet, den skal ikke klemme eller gnage. Det er viktig at størrelsen er riktig i forhold til hodeformen.

Briller laget av gode materialer kan tilpasses bak øre og over nesen. Ofte krever dette at brillene varmes litt, noe alle optikere hjelper deg med.

Solbrillen skal være behagelig å se med

Det er ikke fargen på glassene som beskytter. Fargen er der for å gjøre synet mest mulig behagelig. Ofte kjøper man for mørke glass til barna. De er vant til mer lys enn voksne, og føler derfor at overgangen til de mørke glassene blir for stor. Kjøp derfor lysere farger i glassene.

Motivasjon for å ha på solbriller

De største forbildene i et barns liv er foreldrene. Det å kunne kjøpe samme type som mor eller far bruker gjør det ekstra gøy å ha på brillene. I Norge er det mest solgte solbrillemerket Ray-Ban, og disse finnes også til barna. Ellers kan man kjøpe briller med kjente figurer på, som for eksempel Hello Kitty.

  1. Ray-Ban Junior Aviator RJ9506S 211/7E 50
    Ray-Ban Junior Aviator
    RJ9506S 211/7E 50
    kr 735
    Kids Online only