Lifestyle Magazine


Bli inspirerad

  1. Sommerens solbriller

Det er på høy tid å finne frem solbrillene, både for å beskytte øynene - og selvsagt se bra ut. At solbriller også er en del av antrekket og imaget vårt, er ingen hemmelighet. Men hva bør vi helst bli sett med akkurat nå?

Vi tok en prat med produktsjef hos Synsam, Monica Bruland, for en oppdatering på de nye solbrille-trendene for vår/sommer 2016. Her kommer hennes tips:

RUNDE BRILLER 

Et hett stikkord denne sesongen, er definitivt den runde formen. Vi ser både solbriller med helt rund fasong, i store og litt mindre størrelser, men også andre modeller som har blitt mer avrundet i formen. Slik som for eksempel den retroinspirerte cateye-brillen. Den har vært populær noen sesonger allerede, men blir nå rundere i underkant mot kinnbenet, og ikke like skrå i formen som tidligere.

 

FLATT PÅ TOPPEN

  1. Ray-Ban Wayfarer RB2140 901 54

Vi ser også en tydelig trend med solbriller som er rette eller flate på toppen, gjerne med stenger med samme bredde hele veien. I tillegg er Clubmaster-formen fortsatt populær, gjerne med en ekstra tyngde på toppen. Når brillen blir kraftigere øverst, får du nærmest en følelse av ekstra øyenbryn. Et smart valg for deg som synes du har litt smale bryn i utgangspunktet, eller bare ønsker et litt mer markert øyeparti.


TYNNE OG LETTE MATERIALER 
Lette metaller fra Dior
De store solbrillene er fortsatt i vinden, men den nye trenden peker mer i retning av tynne og lettere materialer. Spesielt ser vi at industrielt design, stadig blir mer populært. Denne trenden kjennetegnes ved tynt metall rundt brillen, om det i det hele tatt er noe rundt den. Stengene og nesebroen kan være festet i selve glasset. Dobbel nesebro i metall er en annen viktig detalj vi ser mer av. Ray Ban er en av merkene som har introdusert dette i flere av sine modeller.  

HETE FARGER 
Blått er hot i sommer!

I år er det blått som gjelder. Spesielt en krisp mellomblå til lyseblå farge. Den ses overalt i motebildet for tiden, og da er det bare naturlig at den dukker opp på solbrillene også. I tillegg er klassikere som sort og havanna-brunt soleklare favoritter som kommer til å fortsette, samt et innslag av røde solbriller. Vi ser også at hvite solbrillene utmerker seg denne sesongen, noe som vil gjøre seg ekstra godt mot solbrun hud utover sommeren.

TRANSPARENT RAMME

Solbriller og briller i helt eller delvis transparent materiale, brer stadig om seg. Særlig acetat går igjen, og transparente briller hvor metalldelene synes igjennom. Disse kommer i alle regnbuens farger, men i mer dempede og dusere utgaver enn tidligere.

METALLISK TENDENS

De metalliske brillene er fortsatt hot og dukker opp i de fleste kolleksjoner. Men de skal ikke være like shiny som før, og kommer gjerne i matt, forkrommet sølv eller gull. Alternativt ser vi også briller med en blanding av matt og krom. 


NEDTONET SPEILREFLEKS 

Trenden med speilglass i solbrillene fortsetter, men selve glassene kommer ikke i like sterke farger som tidligere. Den nye trenden går i retning av mer duse og avdempede farger med semi-speilrefleks, som gjerne går ton-i-ton med resten av brillen. Graderte glass i samme farge som solbrillen, er et annet hett alternativ. 

UNISEX  
En annen stor trend er at stadig flere solbrillemerker kommer med unisex-modeller. Her er det franske motehuset Céline et godt eksempel.  Tidligere var merket mest kjent for sine feminine kolleksjoner, men har nå flere unisex-modeller i sommerkolleksjonen. Det samme gjelder for klassikere som Ray-Ban og Persol, som lenge har vært kjent for sine unisex-briller. Det er med andre ord fritt frem for å byttelåne solbriller med kjæresten i sommer.