BRILLETRENDER


Firkantede briller, 70-tallsbriller, lyse eller mørke farger. Hvilke briller er trendy akkurat nå? Synsams designguru Wai Chan guider deg gjennom brilletrendene 

Brilletrender

Hvilken brilletrend er hottest akkurat nå - høsten 2019?

– Det hotteste akkurat nå er individualisme – å ha sin egen unike stil. Anything goes! sier Wai Chan, Head of Design i Synsam.

Nå er det firkantede, rektangulære, ovale, sommerfuglformede eller runde briller og ikke minst pilotbriller som gjelder. Høsten 2019 går brilletrenden fra en ytterkant til en annen – både til ham og henne. Vi ser både maxi-trenden med kjempestore innfatninger og mini-trenden med minimalistiske tynne innfatninger. Nå dreier det seg kun om å vise hvem man er, fremheve sin egen personlighet. I høst kan du velge mellom et kjempeutvalg av stilige briller!

70-TALLSBRILLENE GJØR COMEBACK


Som i resten av motebildet er også høstens brillekolleksjoner inspirert av 70-tallet. Det ser vi i form av tykke og kraftige brilleinnfatninger i acetat.

De store retroinnfatningene som man ofte så på filmstjerner, er nå tilbake i ny utforming. Ønsker du en innfatning med en mer glamorøs touch, er det massevis av fine former å velge mellom – både firkantede, runde og rektangulære. Vi trenger vel ikke å si at 70-tallstrenden også er tydelig blant årets solbriller?

  1. Fellepini  O35 C15 5621

STORE INNFATNINGER SOM TØR Å TA PLASS


En spennende trend er oversized, som nå finnes i forskjellige typer materiale. Nå tør vi å la brillene ta plass! Det skal være stort, overdådig og ekstravagant. Det kan være både store firkantede eller store rektangulære innfatninger. Også helt runde innfatninger har sin naturlige plass i selskapet. Dette er helt enkelt innfatningene for deg som vil synes og tør å stikke deg ut. Mange av de større modellene er inspirert av både 70- og 80-tallet.

TRANSPARENTE BRILLEINNFATNINGER


Nesten gjennomsiktige briller har vært populært en stund, og trenden med transparente briller i forskjellige farger holder seg høsten 2019. Det finnes for eksempel transparent acetat i forskjellige fine naturfarger som rosa og grønn. Så pass på å teste hvilken nyanse og form som kler deg best. Gjennomsiktige solbriller så vi også sist sommer.

  1. Oscar Eide Fredrikstad C15 4720

TYNNE METALLINNFATNINGER I HEKSAGONDESIGN


En annen sterk brilletrend i 2019 er litt mer unike former på innfatningen. Vi tør å teste heksagonformede brilleinnfatninger – altså sekskantede briller med tynn metallinnfatning. Heksagonformede solbriller var populært allerede sommeren 2019, og nå kommer denne formen også i høst- og vinterkolleksjonen. Vi ser også flere brilleformer (pilot, firkantede, ovale og runde) med tynn metallinnfatning.

Også Cat-Eye-trenden holder seg, og det finnes flere forskjellige Cat-Eye brillemodeller i nyere tapping eller klassiske innfatninger i vintagestil. Passer spesielt for deg som liker innfatninger med et feminint snitt.

TORTOISE ELLER SKILLPADDEMØNSTER


Tortoise eller skilpaddemønster er alltid et sikkert kort. Det finnes så mange varianter og mønstre at du enkelt kan finne den perfekte innfatningen for din hudtone eller hårfarge. Tortoise- eller skilpaddeinspirerte mønstre fås i alle former – velg mellom rektangulære, firkantede eller hvorfor ikke runde? Skilpaddemønstrede briller er alltid tidløse!

  1. Fellepini x Sea2See Sargasso C4 5514

BÆREKRAFTIGE BRILLER – SUSTAINABLE CHOICE


Den største og kanskje viktigste trenden er bærekraftige brilleinnfatninger. Det er stor etterspørsel etter bærekraftige briller eller innfatninger og det er mange som ønsker å velge en brilleinnfatning som gir en god følelse i magen. Vi i Synsam er ekstra stolte over designsamarbeidet med organisasjonen Sea2See. Sammen har vi utviklet en bærekraftig kolleksjon med briller laget av resirkulert havplast. Det er seks forskjellige innfatninger fra varemerket Fellepini Sea2See, så du kan lett finne din egen favoritt.

BESTILL SYNSUNDERSØKELSE HER