Lifestyle Magazine


Bli inspirert

Tom Stiansen


Den tidligere alpinisten ble verdensmester i Sestriere i 1997. Nå er han aktuell med "71° grader nord". 

Konfliktsky programleder

Det er åpenlyst at den tidligere alpinisten kanskje har et litt annet forhold til avslapning enn de fleste av oss. I 11 år har han reist Norge rundt med TVNorge suksessen 71° grader nord. 

- Det er bare å glede seg, det er norsk natur på sitt beste! Det har aldri vært så godt vær som under denne innspillingen. Og det er lett å sammenligne, for været har faktisk utrolig mye å si for hvordan både filming og deltakere opplever turen. Første gang jeg var med var det regn i 36 dager, kun en eneste dag uten regn! Det var trist og ganske så tungt å stå der ute. Ikke så ille for meg, men ganske tøft for både deltakere og film-crewet. Det er ikke alltid like enkelt å holde motivasjonen oppe når det bøtter ned.

Har du noen gang blitt redd på tur?

- Nei, vi har veldig bra sikkerhetsfolk, så jeg tenker ikke så mye over sikkerheten til deltakerne. Selv når de henger utenfor prekestolen. Akkurat det føler meg veldig trygg på. 

Tom Stiansen har på seg en brille fra Oakley

 

Aktivt familieliv

Tom Stiansen bør vite hva han prater om. Programlederen ble sammen med kona Hanne i 1991, da begge var i begynnelsen av 20-årene. De giftet seg sommeren 2000, etter at Tom et par år tidligere fridde under en ferietur til Monaco. Sammen har de to barn på 13 og 16 år og de er en meget aktiv familie. Programlederen liker å holde seg i god form.

- Jeg er ganske aktiv ja. Jeg er ganske glad i naturen og hytteturer. På jobbreisene får jeg sett mye av landet vårt og får dekket reisebehovet. Fritiden bruker jeg helst på en av de to hyttene våre. Jeg er veldig glad i å feriere med familien på hytta i Portør om sommeren, og hytta på Nesbyen om vinteren.

 

Tom Stiansen har på seg sportsbrille fra Oakley

 

Om forholdet til kona

Tom Stiansen er rask til å trekke frem viktigheten av et forhold der begge føler seg verdsatt som oppskrift på suksess - det er å gi hverandre rom til å gjøre egne ting er avgjørende.

-  Det er viktig å gjøre ting sammen og det er ofte de små hverdagstingene som teller. På Valentines gikk vi en lang skitur sammen og det var en flott tur med bare oss to, der vi ikke møtte på så mange mennesker. Det var en veldig romantisk og fin kveld. Det å ha gjensidig respekt og gi hverandre frihet til å gjøre det man liker i et forhold er viktig. Det å prioritere hverandre og samtidig gi hverandre rom til å gjøre egne ting er noe av hemmeligheten vår. 

 

- Du ser ikke meg i «jåle-briller»

Programlederen kler seg sjelden opp, men eier et par dresser. Han beskriver sitt forhold til stil og mote som avslappet. Stiansen beskriver stilen sin som sporty i hverdagen og tenker mye på både form og funksjon når han skal velge briller og solbriller. Men innrømmer gjerne også at det må være litt kult når man først skal ha et par briller på nesetippen.

- Lesebrillene må passe på nesen. Jeg har ganske stor nese, så fasongen må sitte godt. Også må de være litt kule. Jeg har en brille på nattbordet og en ved pc-en. Når jeg våkner er det første jeg strekker meg etter. Veldig deilig å få på brillene, så man faktisk kan se! Jeg tok akkurat synstest og begynner å bli gammel, ler programlederen. Jeg hadde 1.5, så det er litt fallitt å gå opp et hakk, men må bare bite i det sure eplet. Nå endte jeg med 1.75 i lesebriller.

 

 

Og solbrillene?

- Jeg kan ikke ha sånne jåle-solbriller. Jeg er enten på jobb, på hytta på sommeren eller i bilen, eller på ski, så det passer ikke. Jeg bruker mer solbriller og sportsbriller enn briller. Det viktigste for meg er passformen og at lyset ikke kommer inn under og på siden. De må helst være kule og sporty. De første solbrillene jeg kjøpte meg var Ray-Ban Wayfarer Wood da jeg var 16 år gammel. De har jeg ennå!

tekst: Silje Pedersen, foto: John Kerlefsen