Landskap

Made in Scandinavia

Visste du at Synsam har eget produksjons- og innovasjonssenter på Frösön i Östersund? Det er den første storskala produksjonsindustrien for brilleinnfatninger i Norden.

Det skaper en forskjell som synes. Satsingen betyr mange nye arbeidsplasser, og en produksjonskapasitet på en million briller i året av gjenvunnet og lokalt materiale – alt for at vår miljøpåvirkning skal bli så liten og skånsom som mulig.   

Östersund
Synsam Groups fabrikk og innovasjonssenter i Östersund, Jämtland.

Jobber i Österund

Vi ser alltid etter nye og dyktige kolleger i ledende roller innen produksjon, men også servicemedarbeidere og administrativt personell til teamet på brillefabrikken og innovasjonssenteret i Östersund.  

Meld gjerne din interesse til: 

madeinsweden@synsam.com 

Fabrikken

Fakta

Produksjonskapasitet: Over en millioner briller hvert år. 

Bygget: Synsams fabrikk og innovasjonssenter i Östersund er bygget på tidligere Jämtlands flyflåte Hangar 90 på Frösö Park. Fabrikken er ca. 8100 kvm stort. Både eksteriør og interiør er gjenbrukt i så stor grad som mulig. 

Tre spørsmål til Håkan Lundstedt, Administrerende direktør og Konsernsjef i Synsam Group

Hvorfor valgte dere å flytte produksjonen fra Asia til Sverige? 

- Synsam Groups fabrikk og innovasjonssenter i Östersund fokuserer på bærekraftig produksjon og produktdesign, samt sirkulære kretsløp. Vi ville ta ansvar for hele linjen med bærekraftig produksjon og forbruk. Gjennom satsingen reduserer vi vårt klimafotavtrykk betraktelig. Derfor var flyttingen av produksjonen til Sverige både et historisk og viktig neste steg i Synsams arbeid for å bli et enda mer bærekraftig selskap, med bærekraftige alternativer for kundene våre.  

Fortell litt om Synsam Groups nye fabrikk og innovasjonssenter

- Anlegget ligger utenfor Östersund, i Jämtlands tidligere flyflåte Hangar 90 på Frösö Park. Fabrikken vil ha en produksjonskapasitet på en million briller hvert år, og er Nordens første moderne produksjonsindustri for briller, på 8100 kvm. En viktig faktor var gjenbruk av et eksisterende lokale, som var fordelaktig med tanke på bærekraftperspektivet. I konstruksjonsfasen lå fokuset på miljøvennlige alternativer, der gjenbruk av bygget både utvendig og innvendig var sentralt. Fokuset i produksjonen ligger på innovasjon innen sirkulære, resirkulerte og lokale materialer. Målet er at den blir et utdanningssenter, men også en destinasjon, ikke bare for Synsam, men for kunder fra fjern og nær, næringslivet, og også for utdanninger innen øyehelsetjenesten. 

Hva betyr dette for Östersund? 

 - Vårt ønske var å kunne tilby mange nye arbeidsplasser allerede fra start. Det er en av Östersunds største private arbeidsgivere. Vi fikk utrolig positiv respons fra de som bor i Östersund og områdene rundt.

Kvinne med briller

Bevisst valg av brilleinnfatninger

Synsam vil gi kunden bærekraftige valg, blant annet ved å bruke innovasjon for å finne nye innfatningsmaterialer. Hvorfor ikke satse på et par gjenvunne briller fra Circular Collection der innfatningen er laget av minst 25 prosent gjenvunne innfatninger og 75 prosent gjenvunnet materiale fra produksjonen av innfatninger? Eller et par Fellepini x Sea2See der råvaren til innfatningen består av 100 prosent gjenvunnet plast fra hav og strender?

Kvinne med briller

Miljøvennlige brilleinnfatninger

Lyst til å prøve et par brilleinnfatninger laget av resirkulert plast eller gamle briller? Oppdag vårt bærekraftige utvalg i dag.

Landskap

Vi tar ansvar for miljøet

Vi i Synsam ser at vi har både ansvar og mulighet til å bidra til å nå de globale klimamålene som FN har satt. Les mer om hvordan Synsam jobber aktivt med miljøarbeid.

Barn med briller

Vi tar ansvar for samfunnet

Synsam ønsker å være med og skape et bedre liv for mennesker og samfunnet for øvrig. Derfor jobber vi også med sosial bærekraft.