Synsam hjElper


Vi har startet reisen for et mer miljøvennlig forbruk.

Vi ønsker å ta et større ansvar for vår felles fremtid og har initiert en rekke prosjekter på alle nivåer av vår virksomhet. Fra å øke mengden miljøvennlige materialer i produktene til å effektivisere leveranser.


 

KLIMATSMARTE BRILLER OG SOLBRILLER

 

Fellepini x Sea2See er en kolleksjon med bærekraftige briller laget av 100 % resirkulert plast fra havet. De klimasmarte brillene er utviklet i samarbeid med den spanske organisasjonen Sea2See, som med hjelp av lokale fiskere samler inn og produserer nye produkter av plasten som flyter fritt. Bærekraftige briller betyr ikke at du må ofre design - Fellepini x Sea2See ånder tidløs stil, og kolleksjonen har runde, rektangulære og ovale buer for både damer og herrer, i resirkulert havplast. 

 

LES MER OM KOLLEKSJONEN

 

 

  1. Gamle briller får nytt liv

Gamle briller får nytt liv


I alle våre butikker kan du levere inn briller du ikke lenger bruker. Vi ser til at de får et nytt liv gjennom veldedighet eller gjenvinning.

Finn nærmeste butikk her
  1. VELDEDIGHET


    Når du bytter briller hjelper du noen andre å se bra. Vi samler inn og sorterer briller som ikke lenger brukes. Synsam Group samarbeider med organisasjoner som blant annet Vision for all. I vårt siste prosjekt hjalp vi unge kvinner i Zanzibar.

  1. Vision for all

Vision for all


Bra syn øker sjansen for å kunne studere og arbeide, og kan være veien ut av fattigdom. Vision for all består av frivillige optikere, som siden 1997 har gjennomført 163 prosjektreiser rundt om i verden og har hjulpet tusentalls av briller å finne nye eiere.

Les mer om Vision for all
  1. Les mer om E&E

Gjenvinning


De slitne eller ødelagte brillene vi samler inn, går til gjenvinning. Akkurat nå samarbeider vi med E&E, som utvikler nye modeller av gjenvunnet materiell.

Les mer om E&E
  1. Miljøvennlige plastposer

Miljøvennlige plastposer


Plasten i posene våre er markert med Biodegradable og er lisensiert av EPI, noe som innebærer at de er biologisk nedbrytbare. Etter 18 måneder påbegynner en naturlig nedbrytning, etter cirka 2-3 år er posen helt nedbrutt til vann, karbondioksid og biomasse.

  1. Se vårt miljøvennlige sortiment

Klimanøytralt trykkeri


Vårt grafiske materiell i butikk og for markedsføring trykkes av vår nordiske samarbeidspartner Billes. Et Svanesertifisert og klimanøytralt trykkeri som jobber i henhold til SO kvalitets- og miljøstyringssystem. At vi trykker lokalt betyr også at vi kan effektivisere og holde nede våre transportdistanser.

Klimanøytralt trykkeri