1. påske solbriller

    Skal du til fjells i påsken? Eventyrer Elisa Røtterud tipser om 8 sporty solbriller til påskeferien!

8 sporty solbriller til påskeferien 2021


Sportsbriller hjelper deg med å fokusere på det som er viktig, og du reduserer ulempene med blendende sol og rennende øyne.

Disse tre solbrillene bør du ha i påskeferien:

  • Base Camp briller som er coole (gir godt humør.)
  • Et par briller med mørke glass som beskytter optimalt mot sol.
  • Et par briller med rødt glass som gir sikt når det er white out.

solbrilletrender i påsken

Dette bør du tenke på når du velger glassfarge på sportsbrillene dine

Riktig farge kan øke kontrasten, gjøre turen mer behagelig under ulike lysforhold og fremfor alt beskytte øynene mot skadelig UV-lys. Alle farger påvirker oss, og det vesentlige er å finne den glassfargen du er komfortabel med. Vi har ulik oppfattelse av farger og hva de gjør for oss. 

Det finnes goggles og skibriller med flere glass å velge mellom, slik at du kan bytte når været skifter. I tillegg finnes det sportsbriller med fotokromatiske glass som tilpasser seg lysforholdene ute. Fotokromatiske sportsbriller har glass som blir mørkere når de utsettes for UV-stråler. Det gjør at brillene tilpasser seg skiftende lysforhold. Fotokromatiske glass har ofte ulik grunnfarge, det kan være f.eks. gul, brun, grønn, rød eller grå. Disse glassene blir mørkere enn de er i utgangspunktet. Dersom du velger fotokromatiske glass, klarer du deg hele dagen uten å måtte skifte glass.

solbriller påske dame

En enkel huskeregel er: Blått glass fjerner blått lys, rødt glass fjerner rødt lys.
Tåke er ekstremt flatt lys, og røde glass er behagelige dersom du trenger å dempe intensiteten.

 

Her får du 8 briller som egner seg til tur og trening utendørs


 

ADIDAS


Disse brillene fra Adidas Eyewear egner seg til alpinski, snowboard, snøskuter, fotturer og motorsykkel-turer. Remmen gjør at de sitter ekstremt godt på hodet. Ihaaa!

RIGEL Polarized Brown Stellar

RIGEL


Alpinski, isbre eller seiling? RIGEL er kremen av sportsbriller. Med polariserte glass er disse en gave til øynene dine. Polariserte glass reduserer blendingen og beskytter øynene dine optimalt. Mørke glass egner seg når det er skinnende sol og når omgivelsene dine er lyse. 

 

OAKLEY


Blågrønne glass gir dybde og komfort på lange dager i fjellet. Oakley- har spesialisert seg på outdoor briller. 

 

RUDY PROJECT


Fargede glass i rødoransje toner gir kontraster når verden er hvit og solfylt.

 

RUDY PROJECT


Denne sportsbrillen fra Rudy Project er visstnok en bestselger i Skandinavia. God kvalitet og pris- gjør denne til et sikkert kjøp. 

 

Bliz Polarized w gold mirror lens Peak Polarized Black

BLIZ


Seiling, vannsport eller fiske? Polariserte glass fjerner skinn i vannet. Da kan du både se fisken i vannet, og nyte den vakre utsikten. 

 

RAY-BAN


Fargede glass i rødoransje toner gir kontraster når verden er hvit og solfylt.

Adidas evil eye evo pro

ADIDAS


Disse fra Adidas Eyewear egner seg til lengeløpsskøyter, langrennski, alpinski, golf, løping, fotturer, terrengsykkel, landeveissykkel, sandvolleyball og riding!  Når verden er grå: skap kontrast med riktig brilleglass. Bruk brunoransje glass til slike forhold!

 

Noen eksempler på farger og egenskaper følger her:

Gule glass gir god kontrastGule glass

Gir god kontrast. Når det er det vi kaller «flatt» lys ute, når det er overskyet eller tåke er gule glass perfekte. Idrettsutøvere benytter gule glass til de lysforhold som er beskrevet for å se skarpest mulig.
 

Oransje glass gir god kontrast, men mer dempet enn gule glassOransje glass

Oransje glass er litt mer mot det brune i fargen. Dette gir mange av de samme kontrastfremmende egenskapene de gule glassene har, men det demper lyset noe mer enn den gule fargen.

Blå glass gjør det svært behagelig å seBlå glass

Blå glass fjerner som sagt den blå delen av lyset, som er den kortbølgede delen av lyset. Det er svært behagelig og synsfremmende å bruke blå glass.  

Brune glass gir et varmt lysBrune glass

Brune glass gir ett varmt lys. Kontraster trer godt frem. Veldig mange opplever dette som den mest behagelige fargen, nettopp for de økte kontrastene samt den gylne gløden glassene gir omverdenen.

Grå glass gjengir fargene nøytraltGrå glass

Grå glass gjengir fargene nøytralt, samtidig som de gir ett litt kjøligere preg på omverdenen. Mange setter pris på dette, og lyset oppleves naturlig.

Grønne glass gjør det enkelt å se kontraster og konturer i grønne landskapGrønne glass

Pilotbrillen er original med grønne glass. Dette var for at pilotene skulle se kontraster og konturer i det grønne landskapet under seg. Er relativt fargenøytralt, behagelig, og veldig egnet for å se detaljer i det grønne.

Graderte galss gir varisasjon i lysreduksjonenGraderte glass

Det er også mulig å få glass med graderte farger. Dette betyr at lysreduksjonen varierer fra glassets topp til bunn. Dette er praktisk i mange tilfeller, spesielt populært er dette blant bilførere. Brillene beskytter mot blendende lys gjennom frontruta, samtidig som man ser instrumentpanelet helt klart.

 

Håper vi ses på tur! Beskytt øynene dine!

Vil du har mer Elisa Røtterud? Bloggen hennes finner du her

 

Skibriller guide

Ut på ski i påsken? Les vår store guide for skibriller

les mer