raske briller på trening

Raske Briller: Slik velger du de beste for sikkerhet og stil

I dagens verden av sportsbriller er valgene mange og varierte. Raske briller, som en gang var forbeholdt idrettsutøvere, har nå også blitt en trend blant folk flest. Brillene, med sitt brede spekter av stiler og funksjoner, appellerer ikke bare til de som søker optimal ytelse under aktiviteter, men også til de som ønsker å legge til et snev av sporty stil i hverdagen.


Å navigere i en verden av raske briller kan være en utfordrende oppgave: smale, brede, mørke, lyse eller fargerike briller- det finnes et alternativ som passer til din stil og aktivitet. Enten du er en lidenskapelig syklist, en tøff terrengløper, eller bare ønsker å se litt ekstra rask ut på søndagsturen, er valget av riktige raske briller avgjørende for å oppnå klar sikt, beskyttelse og ikke minst en gjennomført sporty stil. I denne guiden vil vi hjelpe deg med å velge de beste raske brillene for både stil, komfort og sikkerhet. Denne artikkelen vil guide deg gjennom viktige faktorer å vurdere når du skal gå til innkjøp av dine raske briller.

 

Hva er raske briller?

Raske briller, også kjent som sportsbriller, har blitt en uunnværlig del av utstyret for de som deltar i raske og actionfylte aktiviteter. Enten du er en syklist, løper, skiløper, eller bare en eventyrlysten sjel som elsker fart, er raske briller en investering som kan forbedre ytelsen din og beskytte øynene dine.

 

Raske briller er utviklet for å beskytte øynene dine

Raske briller er langt mer enn bare et trendy sportslook: de er essensielle for øyepleie, komfort og beskyttelse i raske og actionfylte situasjoner. Mens de stilige designene kan tiltrekke oppmerksomhet, er hovedformålet deres å sikre at dine øyne er godt beskyttet mot potensielle farer som sterkt sollys, vind, støv, insekter og andre elementer som kan forstyrre din sikt og potensielt forårsake skader. Raske briller er derfor ikke bare hyllet av motebransjen, men også av øyeleger grunnet deres funksjonalitet og beskyttende egenskaper som gjør dem til et uvurderlig tillegg til enhver sports- eller utendørsutrustning.

Raske briller sykkel

Prioriter øyesikkerhet når du velger raske briller

Når du skal vurdere hvilke raske briller du skal gå for, er det første og fremst viktig å forstå at sikkerhet skal være din øverste prioritet. Raske briller bør ikke kun velges ut fra design; de bør beskytte øynene dine mot farer som vinden, støv, insekter, UV-stråler og eventuelle objekter som kan fly inn i øynene dine under høyhastighetsaktiviteter.

Tips for valg av raske briller:

1. Linsemateriale og Klarhet

Gå for linser laget av materialer som polykarbonat, da dette materialet er lett og ripesterkt. Disse materialene gir også utmerket slagfasthet og beskyttelse mot potensielle farer for øynene dine.

2. UV-Beskyttelse

Sørg for at sportsbrillene gir 100% beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler fra solen. Langvarig eksponering for UV-stråler kan føre til øyeskader, inkludert solbrenthet på hornhinnen og øyelokk, så det er viktig å beskytte øynene dine mot disse skadelige strålene.

3. God tetning og passform

Velg sportsbriller som sitter godt rundt øynene for å hindre at støv, vind, insekter og andre partikler kommer inn i øyehulen. Dette er spesielt viktig under aktiviteter med høy hastighet, som sykling eller motorsport, da selv små partikler kan forårsake alvorlige skader på øynene hvis de treffer dem med høy fart.

Tilpass de raske brillene til din personlige stil

 

Selv om sikkerhet er av høyeste betydning, betyr det ikke at du må ofre din personlige stil når du velger raske briller. Det finnes et bredt spekter av rask briller som gir deg muligheten til å uttrykke deg selv og se flott ut mens du beskytter øynene dine.

Stilrelaterte tips for valg av raske briller

1. Rammedesign

Full Ramme eller Halv Ramme: Full ramme gir ekstra beskyttelse, mens halvrammedesign kan være lettere og gi et mer åpent utseende. Velg det som passer best til din aktivitet.

2. Linsefarge

Klar, Speil eller Farget: Linsefargen kan påvirke hvordan du oppfatter omgivelsene. For eksempel kan fargede linser forbedre kontrasten i dårlig lys, mens klare linser er ideelle for nattaktiviteter.

3. Rammemateriale

Metall eller Plast: Rammenes materiale kan påvirke vekten og stilen. Metallrammer gir ofte et mer polert utseende, mens plastrammer kan være lettere og mer sportslige.

Passform og Komfort

For å oppnå den perfekte kombinasjonen av sikkerhet og stil, må du også vurdere passform og komfort. Feil passform kan føre til ubehag under aktiviteter og redusere effektiviteten til brillene dine. 

Slik sikrer du god passform og komfort med raske briller

1. Justerbare Neseputer

Velg briller med neseputer som kan tilpasses etter formen på nesen din. Dette sikrer en behagelig passform og forhindrer at brillene sklir ned.

2. Stabilisering

Se etter briller med anti-gli belegg eller gummibelegg på brillestengene for å sikre at de sitter godt på plass, selv under intense bevegelser.

Ventilasjon

For aktiviteter der dugg kan være et problem, som skisport, kan du vurdere briller med god ventilasjon for å forhindre duggdannelse.

Raske briller med styrke 

Trenger du sportsbriller med styrke? Du kan fortsatt kombinere sikkerhet og stil ved å velge raske briller. Nesten alle sportsbriller fås med styrke, dette selges dog kun i butikk, ikke via nettbutikken vår. Finn din nærmeste Synsam butikk.

Vedlikehold og Omsorg

Etter at du har investert i de beste raske brillene for både sikkerhet og stil, er det viktig å ta vare på dem riktig for å forlenge levetiden og opprettholde den høye ytelsen.

Vedlikeholdstips for raske briller:

1. Rengjøring

Rengjør linsene regelmessig med en myk mikrofiberklut for å fjerne smuss og fingeravtrykk.

2. Oppbevaring

Oppbevar brillene i et beskyttende etui når du ikke bruker dem for å hindre riper og skader.

3. Unngå Feilbehandling

Unngå å tørke linsene med klær som kan ripe dem. Bruk alltid en egnet klut. Med denne omfattende veiledningen bør du nå være godt rustet til å velge de beste raske brillene som passer både din sikkerhet og personlige stil. Enten du klatrer opp bratte fjell, trener for en maraton eller bare nyter en sykkeltur i solen, er dine øyne beskyttet og stilen din på topp med de rette raske brillene.

sportsbriller synsam

Raske briller for alle anledninger

Hos Synsam har vi et godt utvalg av raske briller til alle aktiviteter, nivåer, stiler og behov.