Sjekk barnas syn før skolestart

Synes du barnet ditt myser eller sitter nærme når det ser på TV? Det- og flere andre faktorer kan være et tegn på at barnet ditt trenger briller.

Briller kan være løsningen på konsentrasjonsproblemene
Barn som sliter med synet, kan få store utfordringer når de begynner på skolen. Synsproblemer kan blant annet føre til konsentrasjonsproblemer, lesevansker og hodepine. Det er derfor lurt å avdekke eventuelle synsproblemer før skolestart om du mistenker at barnet ditt sliter med synet. Det finnes helt konkrete symptomer du som forelder kan se etter om du mistenker at barnet ditt trenger briller. Her er noen typiske tegn på at barnet ditt trenger briller:

  • Barnet sliter med å konsentrere seg
  • Barnet myser mye
  • Barnet har ofte vondt i hodet
  • Barnet har dårlig balanse og koordinasjon
  • Barnet sitter veldig nær TV
  • Barnet opplever ikke 3D-effekten når de ser 3D-film

Synstest før skolestart
En synstest før skolestart kan lett avdekke om barnet ditt trenger briller. – Barn kommer ofte senere enn ønskelig for en synstest, sier Olav Torgersen, Optiker i Synsam. – Vi pleier å anbefale å ta en synstest før skolealder for å utelukke at barnet har en synsfeil, fortsetter han. Om barnet er langsynt, som er den vanlige synsfeilen hos barn, orker de ikke å holde på lenge med tegning, pusling og Lego. – Barnet blir frustrert, fortvilet og raskt sliten, sier Torgersen. Dette fører gjerne til ekstra belastning for barnet i forbindelse med skolestart. Har barnet samsynsproblemer, er det viktig at dette oppdages så fort som mulig. – Kroppen er laget slik at om man ser dobbelt og skjeler på det ene øyet, velger hjernen å kun bruke det gode øyet, som igjen fører til at det andre øyet aldri blir tatt ordentlig i bruk, forklarer Torgersen. Det er derfor viktig å oppsøke en optiker om barnet ditt klager over at det ikke opplever 3D-effekt på for eksempel kino.

Gratis screening
Det er lett å finne ut om barnet trenger en grundig synsundersøkelse. Kom innom for en gratis screening, det gjøres ved å se inn i en maskin og over på et par minutter. Helt gratis. Velkommen til en av våre mange butikker.

Synsam

På tide med en synstest?

Bestill en tid hos optiker her