Hun har løsningen for skjermtrøtte øyne


Dine øyne har behov for pauser, også fra skjermer. Lina Broholm, optiker i Synsam, forteller om glassene som gjør at ditt syn skal holde i mange år.

Endeløse timer foran datamaskinen på skole eller jobb, etterfulgt av timer foran skjermer hjemme for å fange opp blant annet Instagram, en tv serie og mail. Høres dette kjent ut? Hverdagen foran en skjerm leder ofte til hodepine og tretthet.

- Lange dager foran skjerm kan føre til tørre øyne og hodepine, forklarer Lina Broholm, optiker i Synsam.

- Mange kommer til oss for å få help og avlastning for sine øyne når de sitter mye foran skjerm. Jeg har lagt merke til at også yngre og yngre mennesker kommer til oss med den slags utfordringer, sier hun.

Nærsynthet hos barn og unge har økt, blandt annet fordi de ikke er utendørs som før og leker. Istedenfor bruker barn oftere data, telefon eller pad.

-Øyet er laget med tanke på å skifte mellom lange og korte avstander, men når man ser mye på nært hold kan muskelen i øyet få krampe. Når man da ser på avstand opplever man at synet ikke er like godt, noe som kalles falsk nærsynthet, sier Lina Broholm.

I den digitale hverdagen trengs det pauser for å la øyet innhente seg. Husk å se opp fra skjermen og øv blikket på å se på avstand. Bruker man en god del av hverdagen foran skjermer er det viktig med riktig tilpassede briller.

- Å ha rett glass er viktig. Da finnes Eyezen EPS som avlaster øyet på nært hold og som i tillegg filtrerer bort det kortbølgede blå lyset som vi utsettes for både naturlig og fra skjermer. Eyezen kan man bruke hele dagen, akkurat som en vanlig brille og ikke bare foran skjermen, sier Lina Broholm.

-Eyezen er for både barn, ungdommer og voksne opp til 45-50 år, sier Lina Broholm og legger til:

- Må du se mye på nært hold, husk pauser for å se på langt hold og ha et par korrekt tilpasset briller for dine behov. Dette kommer garantert til å minimere negative symptomer.

Dette er Eyezen


  • Et av markedets nyeste produkter for en digitalisert hverdag.
  • Reduserer tretthet i øynene
  • Filtrerer bort blått lys
  • Tre ulike profiler basert på din alder og din optikers anbefaling: 0,4/0,6/0,85.
  1. Finn Butikk

Finn din nærmeste Synsam butikk


Besøk oss for mer informasjon om glass som hjelper mot skjermtrøtte øyne. Den finnes glass i ulike prisklasser og kvaliteter.

Finn butikk
  1. Bestill synstest

Bestill synstest


Det første steget er å bestille en synsundersøkelse og diskutere dine behov med en optiker.

her