Hva er synstrening?


Optometrisk synstrening, også kalt synsterapi eller VT (vision therapy) er en individuelt tilpasset behandlingsform som utvikler og forbedrer de visuelle ferdighetene.

 

 1. Hvem har nytte av synstrening? 

  En rekke studier viser at synstrening er en effektiv behandlingsmetode for mange problemer som ikke kan behandles alene med briller eller kontaktlinser. Utbytte av synstrening gjelder like mye barn i klasseromsundervisning som voksne foran PC ´n eller under lesing. Uten gode synsevner kan det å lese være ganske frustrerende. 

   

Utvikling av visuelle ferdigheter inkluderer det å lære og bruke begge øynene samtidig på en effektiv måte. Dette øker til å interpretere og forstå potensielle visuelle informasjon som er tilgjengelig.  

Synstrening kan hjelpe mot symptomer som: 

 

 • Hyppig hodepine 

 • Stiv nakke 

 • Trette øyne 

 • Ekstrem trøtthet/slitenhet 

 • Lære- og lesevansker 

 • Konsentrasjonsproblemer, urolig adferd 

 • Dobbeltsyn 

 • Generelt dårlig koordineringsevne 

 1. Vi jobber med både barn og voksne personer – alder er ingen hindring! Våre pasienter blir ofte henvist til oss fra øyeleger, allmennleger, sykehus, helsestasjoner, andre optikere, barnehage/skole/SFO, manuellterapeuter, osteopater, akupunktører, etc. 

Barn som gjennomgår synstrening, har ofte konsentrasjons- og lære-/lesevansker. Noen har fått diagnoser som ADHD og dysleksi. Våre voksne pasienter kan slite i dagliglivet og på arbeidsplassen på grunn av symptomer forårsaket av bl.a. samynsproblematikk, strabisme (skjeling), hjerneslag (apopleksi), whiplashskader og hodetraumer.  

Les: Hvordan merker jeg at barnet mitt sliter med synet?

Som mange ferdigheter, må også visuelle ferdigheter læres og utvikles. Siden de er tillærte, kan de som regel forbedres ved terapeutiske teknikker. Under synstrening gir synsterapeuten visuelle oppgaver, som gjennomføres under øye musklene koordineres og øyebevegeligheten, øyekoordinasjon og fokuseringsevnene forbedres.  

Synstrening - for en fantastisk treningsform, spesielt for å barn med lære- og lesevansker. Vi har lang erfaring på dette området, og føler oss privilegerte som kan jobbe med så mange unike barn og vise til kjempe resultater etter endt synstrening.