briller til barn

Linser kan bremse nærsynthet hos barn

Stadig flere barn blir nærsynte, og med det øker også risikoen for øyesykdommer som grønn stær og netthinneavløsning senere i livet. Men det finnes hjelp å få! Kontaktlinsene MiSight® 1 day hjelper ikke bare barnet ditt med å se, men kan også bremse utviklingen av nærsynthet.


Hva er nærsynthet?

Å være nærsynt betyr at du ser tydelig på nært hold, men utydelig på avstand. Hos barn kryper myopi vanligvis inn i skolealderen, og det vokser ikke bort.

nærsynthet blant barn

Nærsynthet øker blant barn

Flere studier viser at nærsynthet blir stadig mer vanlig hos barn rundt om i verden. Ifølge en ny svensk studie fra Cooper Vision, oppgir 19 til 24% av svenske foreldre (til barn mellom 8 og 16 år) at barna deres er nærsynte, og andre studier har vist enda høyere tall.

Kan linsene bremse nærsynthet hos barnet mitt?

Det finnes dessverre ingen måte å bremse eller stoppe utviklingen av nærsynthet (myopi). Briller og kontaktlinser korrigerer synsfeilen, men bremser ikke utviklingen av nærsynthet. Men gjennom å bruke linsen MiSight® 1 day, kan du hindre at nærsynthet utvikles like fort og like mye hos barnet ditt, og det kan også gjøre at barnet i fremtiden slipper enkelte øyesykdommer. En studie fra produsenten CooperVision viser at MiSight® 1 day korrigerer og bremser utviklingen av nærsynthet hos barn med 59 %, ved hjelp av den spesielle ActivControl®-teknologien.*

*I løpet av en treårsperiode bremset MiSight® 1 day utviklingen av myopi med i gjennomsnitt 59 % sammenlignet med en enstyrkelinse. Kilde: CooperVision

MiSight® 1 day linser

Slik fungerer linsene MiSight® 1 day

• Linsen heter MiSight® 1 day, og er en myk barnevennlig endagslinse designet av linseprodusenten CooperVision.

• Bruk av linsen kan hindre at nærsynthet utvikles like fort og like mye hos barnet ditt, og gjøre slik at barnet i fremtiden slipper enkelte øyesykdommer.

• Linsen er utviklet for barn som er nærsynte og som har styrker mellom minus -0,25 og minus -10,0.

• Letthåndterlig endagslinser som ikke trenger å rengjøres eller oppbevares.

• De kan brukes allerede fra åtteårsalderen (eller tidligere, ifølge øyelegers råd.)


Kilde: CooperVision

Finn Synsams butikk

Finn butikk

Her finner du din nærmeste Synsam butikk som selger MiSight 1 day.