Den ultimate guiden for skibriller


Den ultimate skiopplevelsen avhenger av riktig valg av skibriller. Her er en guide for deg

Å tolke konturer, skygger og det å lese snøen er lettere med riktig valg av skibriller. Faktisk er det slik at de forskjellige værforholdene påvirker hvilken løsning som er best. I tillegg til bedre oppfattelse gir skibriller deg beskyttelse mot vær, vind og fremmedlegemer. Ser du ikke klart vil skibriller med korreksjon eller kontaktlinser være viktig faktor for ytelsen, opplevelsen og tryggheten din i skiløypen.

Langrennsbriller. Hva bør du tenke på når du velger sportsbriller til skituren?

For langrennsturen er det mange som foretrekker en lettere brille. Brillen skal gi deg god sikt og beskytte mot sol, vind og snø. Når du velger skibriller for langrenn er det viktig å finne en passform som sitter godt, du skal tross alt ha de på deg mens du er i aktivitet. Tenk også på at brillene ikke skal føles for tette, da vil det bygge seg opp dugg på innsiden av brillene. Gode langrennsbriller sitter godt og puster samtidig. Sjekk også at de har UV-filter. På ski utsettes du for opptil 50 % mer UV-stråler enn ellers – da er det risiko for solbrenthet og snøblindhet.

Trenger du styrke i glasset? Sjekk gjerne ut vårt utvalg av Oakleys sportsbriller, de kan du få med din styrke, og med polariserte glass.

I det siste har langrennsbriller fått et bredere bruksområde enn kun i løypa. Raske briller er trendy som aldri før, og det er ingen ting i veien for å bære langrennsbrillene også utenfor sporet.

Slalombriller. Hvordan finner du den rette brillen for alpinbakken?

For å kunne suse raskt ned bakken på alpint, er god sikt alfa og omega. Slalombriller skal ikke bare sikre at du ser konturene i bakken, de skal også beskytte ansiktet mot snø som fort blir plagsom når det treffer fjeset i høy fart. I Synsam sitt sortiment finner du et bredt utvalg av slalombriller for damer, herrer og barn.

Riktig slalombrille for deg er en brille som kombinerer høykvalitetsglass med god komfort. Flere slalombriller har et glass som motvirker at det dugger når du er i aktivitet. Det er viktig å tenke på når du renser brillene.

Passformen på slalombriller er viktig for at du skal ha en behagelig skiopplevelse. Prøv gjerne brillene sammen med hjelmen du bruker. Kjenn etter om brillene klemmer noe sted, da kan en annen modell være bedre for deg. Sjekk også at strikken enkelt kan reguleres slik at du kan bruke de også uten hjelm, på after-ski.

Hvilken brille som passer for deg avhenger selvfølgelig av din smak! Er du opptatt av å se bra ut i bakken? Oakley har briller som passer for after-ski så vel som i heiskøen.

Skal du velge riktig skibrille er disse faktorene viktig:

Passform: Sørg for at skibrillen er komfortabel, sitter godt og passer sammen til din hjelm. Sitter ikke brillen riktig vil problemer med dugg bli større.

UV – beskyttelse: På ski  utsettes du for opptil 50% mer UV stråler enn ellers – da er det risiko for solbrenthet og snøblindhet.

Riktig glass til riktig vær! 

Forskjellige værforhold krever forskjellige farger på glassene. Noen skibriller kommer derfor med utbyttbare glass, slik at du kan tilpasse de etter forholdene. Les om hvilke glass som passer til hvilket vær.

Les mer om de forskjellige farge-egenskapene her:

GULE GLASS
 1. Rudy Project - Rydon Extra glass Yellow
  Rudy Project - Rydon
  Extra glass Yellow
  kr 349

Gule glas: Når det er overskyet, tåke eller dårlig sikt er det «flatt lys». Gule glass er perfekte for disse forholdene. Alt oppleves klarere, og kontraster blir mye tydeligere.

 

Oransje glass: Når det er skarpt lys i tillegg til dårlig sikt gir oransje glass demping av lyset samtidig som vi beholder mange av egenskapene til de gule glassene.

 

Blå glass
 1. Adidas Pro Pack Ad83 50 6052
  Adidas Pro Pack
  Ad83 50 6052
  kr 1 799 kr 2 399
  KAMPANJE Online only
 2. Oakley Trillbe X Saphire Iridium Polarized OO9340-05
  Oakley Trillbe X
  Saphire Iridium Polarized OO9340-05
  kr 1 424 kr 1 899
  KAMPANJE Online only
 3. Oakley Turbine Rotor Sapphire Iridium OO9307-10
  Oakley Turbine Rotor
  Sapphire Iridium OO9307-10
  kr 1 274 kr 1 699
  KAMPANJE Online only

Blå glass: Hvitt lys består av alle farger, blå glass fjerner den blå delen av lyset. Det har den effekten at det for mange oppleves behagelig og skarpere.

 

BRUNE GLASS
 1. Adidas Progressor S Ad82 50 6053
  Adidas Progressor S
  Ad82 50 6053
  kr 1 236 kr 1 649
  KAMPANJE Online only
 2. Oakley Flight Deck Prizm Snow Rose OO7050-03
  Oakley Flight Deck
  Prizm Snow Rose OO7050-03
  kr 1 461 kr 1 949
  KAMPANJE

Brune glass: Når sikten er god og solen står høyt vil brune glass beholde litt av effekten fra de gule glassene samtidig som sollyset dempes. Alt oppleves litt «hyggeligere» med et gyllent skjær. Det er mange som trives best med brune glass nettopp for de økte kontrastene og den fine gløden omverden får.

 

GRÅ GLASS
 1. Oakley Frogskins OO9013-C455
  Oakley Frogskins
  OO9013-C455
  kr 1 049 kr 1 399
  KAMPANJE Online only

Grå glass: Når solen står høyt er det mange som foretrekker grå glass. De har litt av effekten fra de blå glassene, er fargenøytrale, og kontraster oppleves som naturlige. Grå farge i glassene oppleves som nøytralt, og heller litt mot et kjøligere lys.

 

 1. Ray-Ban Wayfarer RB2140 902/57 50
 2. Polaroid PLD 6012/N J5G OZ 3

Polariserte glass


 

Alt lys reflekteres når det treffer en gjenstand. Gjennom et filter i glassene som er polariserende fjernes disse refleksjonene effektivt. Resultatet er et skarpere og tydeligere bilde for dine øyne.

Glass som skifter farge etter lysforholdene


 

– Dette er glass med fargestoff som reagerer på sollyset. Dermed kan de tilpasse hvor mørke de er slik at du alltid har optimale synsforhold. For å finne de perfekte glass for deg bør du ta en prat med en fagperson – noe du finner i alle våre forretninger.

 

 

Det begynner med en synsundersøkelse

For dine øynes skyld burde du regelmessig sjekke synet. Vi tilbyr synsundersøkelser for både briller og linser.

Bestill synstest