Synsam

Finn riktige Solbriller for høstens sporter

 

Høsten er et av de beste tidspunktene for å nyte utendørs trening som løping og sykling. Når temperaturen synker og bladene skifter farge, blir løpeturen ikke bare trening, men også en naturopplevelse.

For å maksimere treningen din, er det viktig med riktige briller. Dette er ikke bare for å gjøre treningen mer behagelig, men også for å hjelpe deg med å trene trygt og redusere irriterende elementer som kan forstyrre.

"Sportsbriller handler om mer enn synskorrigering - de forbedrer skarphet og konsentrasjon, samtidig som de uknuselige glassene beskytter øynene for økt ytelse og komfort."

cykelglasögon

Med et bredt utvalg av sportsbriller for både løping og sykling, forstår vi at det kan være vanskelig å vite hvilke sportsbriller som passer best for deg. Derfor går vi gjennom hva du bør tenke på når du velger sportsbriller for høsten.

 

Løpebriller - Ting å vurdere ved valg av briller for løping

 

Løpebriller beskytter ikke bare mot solen, de beskytter også mot vind, støv, pollen, mygg og annet som kan sveve i luften når du er ute på løpeturen. Passformen er den aller viktigste faktoren å vurdere når du velger løpebriller, da den avgjør hvor godt de blir sittende under løpeturen, og dermed hvor ofte du bruker dem!

I tillegg til passformen er det også viktig å tenke på følgende faktorer:

höstjoggare med löparglasögon

 1. Beskyttelse: Sjekk etter briller som tilbyr full UV-beskyttelse for å beskytte øynene dine mot skadelige UV-stråler - selv høsten byr på solfylte dager. Alle sportsinnfatninger fra Synsam har 100% UV-beskyttelse, selv de med klare linser.

 2. Komfort: Velg en modell med en lett innfatning og godt utformet neseparti for å unngå at de sklir ned under løpeturen.

 3. Ventilasjon: For å redusere risikoen for dugging, bør du vurdere briller med god ventilasjon. Hvis ikke dette fungerer, er duggbeskyttende midler alltid en god idé.

 4. Synsfelt: Brede linser kan gi et større synsfelt, noe som er spesielt nyttig for skogsløping.
 5. Linser: Velg linser som passer værforholdene du skal løpe i. Kontrastforbedrende linser er gode for overskyet vær og skumring, mens fotokromatiske linser passer godt for skiftende lysforhold.

Sykkelbriller - Ting å tenke på ved valg av briller for sykling

 

Sykling har lenge vært populært, både som treningsform og som transport til og fra arbeid.

Sykkelbriller er en viktig del av utstyret, enten det er landeveissykling, bysykling eller terrengsykling, da de beskytter øynene mot sollys, skitt, grener, insekter og steinsprut. De høye hastighetene fører også til kraftig vind som kan irritere og tørke ut øynene.

Akkurat som med løpebriller, er passformen en av de viktigste aspektene å tenke på når du velger dine nye sykkelbriller.

Videre er det lurt å ta følgende aspekter i betraktning:

 1. Rammens utforming: En buet design eller en ramme med brede sider gir bedre vindbeskyttelse og reduserer risikoen for at skitt trenger inn.

 2. Justering: Sjekk etter modeller som har justerbare nesebroer og brillestenger for best mulig passform.

 3. Linsetype: Fotokromatiske linser kan være fordelaktige når lysforholdene endrer seg, for eksempel når du sykler gjennom skyggefulle områder. Utbyttbare linser er også en god løsning hvis du sykler under ulike værforhold.

 4. Bruksområde: Kravene for terrengsykling og landeveissykling er forskjellige. Mens fotokromatiske linser fungerer bra for landevei og bysykling, kan linsen ta for lang tid å tilpasse seg under terrengsykling. Kontrastforbedrende linser kan da være et bedre alternativ.

 5. Synsfelt: Brillene bør ha god vidvinkel for best mulig synsfelt.

Løpebriller vs Sykkelbriller - hva er forskjellen?

Det kan være lett å tro at et par sykkelbriller fungerer like bra for løping og omvendt. Men selv om de ofte ser ganske like ut, er det noen viktige forskjeller mellom de to.

 • Design och passform: Ettersom det er sterkere vind under sykling, er sykkelbriller designet for å sitte nærmere ansiktet og redusere luftmotstanden. Sportsbriller for løping er derimot ofte designet for å være mer strømlinjeformede og for å holde seg på plass til tross for gjentatte støt.

 • Linseform og farge: Mange sykkelbriller har en buet linse for å gi bredere synsvinkel og bedre beskyttelse mot vinden. De er også ofte mørkere i fargen for å redusere blending. Løpebriller fokuserer mer på ventilasjon og forebygging av dugging, og har en lysere linse for bedre syn i dårligere lysforhold.

Høsttrening innendørs? Populære sportsbriller for innendørssport

 

Hvis høstværet ikke frister for utendørstrening, kan innendørssport være et godt alternativ. Her er noen tips for å velge riktige briller for innendørssport:

 1. Klarhet: Søk etter briller med klare linser som ikke forvrenger fargene, spesielt hvis du spiller ballsport innendørs.

 2. Beskyttelse: For idretter som badminton eller squash, vurder briller med slagfaste linser for å beskytte øynene mot raske baller.

 3. Ventilasjon: Selv innendørs kan god ventilasjon være avgjørende for å forhindre dugging og holde synsfeltet ditt klart.

 4. Grepet: Silikon på neseputen og stengene gjør at brillene sitter godt selv om du svetter mye.

Uansett hvilken sport du driver med, vil riktig type sportsbriller forbedre opplevelsen og prestasjonen din samtidig som de beskytter øynene dine. Et par riktig valgte briller kan gjøre høsttreningen til ren glede.

Sørg for å investere i en modell som tar treningen din til nye nivåer!

 

Synsam

SYNSAM SPORT ER TILGJENGELIG I ALLE SYNSAM-BUTIKKER

Trenger du hjelp til å velge dine nye sportsbriller? Velkommen til en av våre butikker for assistanse! Synsam Sport tilbyr et bredt utvalg av sportsinnfatninger, og i våre butikker kan du få hjelp til å tilpasse sportsbriller til ulike idretter og fritidsaktiviteter.

Du finner alle synsam butikker her