Øye

Kontaktlinser når du er over 40? Ja, selvfølgelig!

Hva er best av briller eller kontaktlinser når du er over 40? Synsams optiker Håkan Broman anbefaler å teste linser.

Hva du skal velge - briller eller kontaktlinser hvis du begynner å se dårligere når du er midt i livet? Når du bikker 40 år begynner øynene våre å utvikle presbyopi, det vil si nedsatt syn på grunn av alder. Presbyopia er en tilstand der øynene mister muligheten til å tydelig fokusere på objekter i nærheten. Noen opplever ikke forverring av synet før de fyller 50 år.

– Mange som er litt eldre når de begynner å få synsproblemer, tenker på briller som det første alternativet og glemmer at linser kan passe bedre til livsstilen deres, sier Håkan Broman.

Vurderer du linser? Book en synsundersøkelse her!

 

Ingen hindring for å bruke kontaktlinser.

At linser passer bedre for det unge øyet, stemmer ikke:

– Det er helt klart en myte. Tvert imot, mange mennesker, uansett alder, føler at linser er det beste alternativet fordi de kan fortsette livet som vanlig. Briller kan være en stor forandring, sier Håkan Broman.

Det er mange forskjellige linser du kan teste. Kontaktlinser som er ypperlige til trening eller linser du kan bruke hele tiden. Håkan ser at interessen har økt:

– Vi som er over 40 år er mye mer aktive enn før. Vi sykler, jogger og trener mer enn forrige generasjon gjorde i vår alder. Så det er ingen overraskelse at mange som er i 40-årene og eldre foretrekker kontaktlinser fremfor briller for sin aktive livsstil, sier Håkan Broman.

 

Progressive kontaktlinser for deg over 40 år.

Det er vanlig at personer over 40 år har nedsatt syn både på avstand og nært hold. Da er progressive kontaktlinser en smart løsning. Disse linsene er basert på samtidig syn. Dette betyr at du har riktig styrke for når du skal se noe nære, se på mellomdistanse og på lang avstand.

– Det beste er å komme til en av Synsam-butikkene våre og la en optiker hjelpe deg med å finne de rette linsene til dine behov, sier Håkan Broman.

 

Kontaktlinser er i stadig utvikling.

Husk også at linser er et teknisk avansert produkt, akkurat som mobiltelefoner og stadig utvikler seg og kommer med nye innovative materialer.

– Linsene på markedet i dag er mye bedre enn produktene som eksisterte for 20 år siden. Så hvis du testet linser for lenge siden og ikke likte det, kan det være på tide å prøve igjen, sier Håkan Broman.

 

Tre tips for deg som tester kontaktlinser for første gang

Ikke gi opp for fort, det tar litt tid å bli vant til. Under besøket ditt hos Synsam, vil du bli lært hvordan du håndterer linsene dine. 

Du finner kanskje også svar på noen av dine spørsmål om linser her!

– Hvis øynene føles tørre, kan det være at du ikke har optimale linser for tørre øyne. Dagens moderne linser slipper mye mer oksygen og fuktighet til inn til øyet. For å raskt kurere tørre øyne, finnes det spesielle fuktighetsgivende øyedråper å kjøpe hos oss eller på apotek. Spør en optiker om du vil bytte til nye linser som gir deg mindre tørre øyne.

 

Å sette inn og fjerne linser kan være vanskelig i starten. Her er en guide til hvordan du gjør det.

synsam lifestyle linseabonnement

Linseabonnement

Velkommen til en enklere og tryggere måte å ha kontaktlinser på. Med et Synsam Lifestyle linseabonnement, kan du være sikker på å ha de riktige linsene og øyne som føles bra – hele dagen.

Kvnne på synstest

Synsundersøkelse

Når sjekket du synet sist?

Kunde i butikk

Finn butikk

Velkommen til oss!