Kontaktlinser

Briller eller kontaktlinser?

Synet er en av våre viktigste sanser, og alle vil vi i løpet av livet trenge hjelp for å se best mulig. De vanligste måter å korrigere synet på er ved hjelp av briller eller kontaktlinser, men hva er best?

Briller, kontaktlinser eller ja takk, begge deler? Her finner du en liten oversikt over ting du bør tenke på før du bestemmer deg. Selvsagt hjelper vi deg underveis.

 


 

Synlig?

Briller vil alltid være synlige for andre, mens kontaktlinser er en måte å korrigere synet på som andre ikke kan oppdage. Selv om briller er mote og kult, er det ikke alltid man vil gå med briller. Da er linser alltid ett godt alternativ. Det er viktig å se godt, samtidig som man føler seg vel.
 

Hva skal du bruke dem til?

Det viktigste spørsmålet å stille seg er hva man skal bruke brillene eller linsene til? Er du en aktiv person som løper mye, er mye i bevegelse, men likevel trenger å korrigere synet kontinuerlig kan linser være en god løsning. Trenger du derimot å korrigere synet til noen spesifikke situasjoner, som for eksempel databruk, til lesing eller ved kjøring, da kan briller være et fint alternativ.

Mange velger å ha et par briller som de bruker når de sitter i ro, mens de tar på seg linser når de skal trene eller ut i skog og mark. Det kan også være fint for øynene å ta en pause fra linsene i ny og ne, da kan det være fint med et par briller i bakhånd.
 

Variasjonsmuligheter

De fleste av oss ønsker oss valgfrihet. Det finnes situasjoner hvor en som bruker briller ønsker å kunne se klart uten å ha brillene på. Lese menyen når man er ute med venninner, skituren på fjellet eller i svømmehallen er situasjoner hvor det kan være deilig å klare seg uten brillene. Kontaktlinser til bruk i ny og ne finnes for alle, også de som bruker progressive briller. 
 

Linser fikser mye, men ikke alt

Av og til er det slik at til enkelte synssituasjoner er briller det beste alternativet. Brillene har ofte større variasjonsmuligheter, og siden de ikke sitter på øyet kan de være mer komfortable. Det finnes også synshemminger- og utfordringer som ikke linser kan løse. For eksempel ved visse former for skjeling og ved nedsatt samsyn. Har du diabetes eller tørre øyne, kan det også være visse utfordringer med linser.
 

Syn er individuelt

Hvis du er usikker eller sliter med å bestemme deg, så er ikke det så rart. Det er heller ikke lett å gi et konkret svar for oss uten å ha snakket med deg først. Synet ditt er bare ditt, og det er individuelt fra person til person. Vi strekker oss så langt vi kan for å hjelpe deg og gi deg rådene vi trenger og gjøre deg trygg på valget du skal ta. I våre butikker kan du være helt sikker på å få den hjelpen du trenger.

Har du spørsmål så er det bare å komme innom en av våre mange butikker, vi gleder oss til å se deg.

Kvinne i butikk

Synsam Lifestyle brilleabonnement

Synsam Lifestyle brilleabonnement er en sikker løsning tilpasset for dine behov som endres over tid. Abonnementet er skreddersydd til deg, uten uventede utgifter. Velg tre eller flere produkter fra hele sortimentet. Du betaler ingenting i dag, og alt er inkludert i en fast månedlig kostnad.

synsam lifestyle linseabonnement

Linseabonnement

Velkommen til en enklere og tryggere måte å ha kontaktlinser på. Med et Synsam Lifestyle linseabonnement, kan du være sikker på å ha de riktige linsene og øyne som føles bra – hele dagen.

Kvnne på synstest

Synsundersøkelse

Når sjekket du synet sist?

Kunde i butikk

Finn butikk

Velkommen til oss!