Handlekurven din er tom!
Synsam
Synsam

"BEHAGELIG MED BÅDE VARIASJON OG TRYGGHET"

 

Stadig flere unge sier at de heller leier enn eier ting, men ikke alle tør å teste ut dette. Tildhe og Alexander har kastet seg på abonnementstrenden.  – Å abonnere gir både variasjon og trygghet, forteller Tildhe.

Hos familien Andersson-Bernmarker er det alltid høyt tempo. Her bor mamma Tildhe og pappa Alexander sammen med barna Vincent, Adhele og Athea. I hagen utenfor huset leker barna i solen, og snart skal sønnen kjøres til fotballtrening. Pappa Alexander tar på seg solbrillene og hopper inn i bilen.

– Jeg tok ikke vare på synet mitt tidligere. Jeg hadde de samme brillene i flere år, og undersøkte ikke synet regelmessig, forteller han.

I fjor anskaffet han seg et brilleabonnement hos Synsam. 

– Det var faktisk Tildhe som begynte å leie briller først, og hun var veldig fornøyd. Da ble jeg også interessert, sier Alexander.

Han setter pris på muligheten til å variere briller ut fra behov og stil.

– Tidligere, da jeg bare hadde ett par, hadde jeg ikke så lyst til å bruke brillene mine.  Nå synes jeg det er gøy å bytte briller avhengig av situasjon, enten jeg skal på en tilstelning eller dra på jobb. Det er forfriskende, sier han.

Alexander har valgt to vanlige briller og ett par solbriller med styrke.

– På en solfylt dag som denne kan jeg ikke kjøre bil uten solbriller. Da må jeg sitte og myse. Nå som jeg har styrke i solbrillene mine, blir hverdagen enklere, sier han.

Alexander har glasögonabonnemang

Alexander har solbriller med styrke i abonnementet sitt. Det gjør det lettere for ham når han skal kjøre bil på solfylte dager. 

Alexander

Alexander arbeider som snekker. Han liker at han ikke trenger å ha de samme brillene når han jobber som når han drar til middag hos venner.

Det er også behagelig å kunne fordelene kostnadene over tid.

Økonomi er en annen viktig grunn til at familien abonnerer på briller.

– Jeg synes det føles prisgunstig. Før jeg fikk et abonnement, betalte jeg 7000 kr for et par briller. Da ville det vært vanskelig å bruke penger på tre par briller. Nå betaler jeg noen hundrelapper i måneden. Når man deler opp kostnadene over tid, føles det ikke som en like stor utgift, sier Alexander.

Tildhe er enig:

– Jeg kunne ikke kjøpt tre par briller samtidig uten abonnement. Det ville blitt en veldig stor kostnad, og vi har andre ting å bruke penger på. Samtidig vil jeg gjerne ha flere typer innfatning å veksle mellom. Briller handler jo ikke bare om funksjon, men er også et flott tilbehør, sier hun.

Tildhe har Synsams glasögonabonnemang

Tildhe jobber ofte hjemmefra. Hun synes det er praktisk å ha et par briller å variere med når hun sitter foran skjermen.

Fordelene er et stort pluss

I tillegg til variasjon og valuta for pengene, setter Tildhe pris på de fordelene som inngår. Hun benyttet seg raskt av én av dem.

– Jeg er veldig smal ved øynene og neseroten, noe som gjør det vanskelig når jeg skal velge nye briller. Da vi testet innfatningen i butikken, satt den godt, men så fikk jeg problemer med at den gled ned. Jeg var innom butikken og fikk brillene justert flere ganger, sier hun.

Personalet i butikken kom frem til at Tildhe trengte en annen modell. 

– Ettersom det inngår bytterett i 100 dager, kunne jeg bytte innfatning uten kostnad. Det føltes veldig behagelig, sier hun.

Betala ingenting idag

Betal ingenting i dag

Betal en fast kostnad en gang i måneden for et brilleabonnement skreddersydd for deg og dine behov.

Byt ut en produkt varje år

Ubegrenset antall synsundersøkelser

Du er når som helst velkommen til en øyeundersøkelse, men av hensyn til dine øyne ringer vi deg alltid en gang i året.

Les mer: dette er inkludert i et abonnement

Vincent liker å være i aktivitet og bruker alltid aktivitetsbrillene sine fra Synsam når han spiller fotball og innebandy. Sammen med Norges Fotballforbund deler Synsam ut gratis aktivitetsbriller til barn.

«Jeg tar på meg brillene med en gang jeg våkner» 

Når familien kommer frem til fotballtreningen, tar Vincent på seg aktivitetsbrillene. I 2019 begynte Synsam å gi bort kostnadsfrie aktivitetsbriller til barn mellom 5 og 12 år. I dag har 25 000 barn fått aktivitetsbriller, og håpet er at synsfeil aldri skal måtte stå i veien for et aktivt liv. 

Vincent viser at aktivitetsbrillene er festet med et bånd bak hodet. For Vincent, som har en alvorlig synsfeil, ville det ikke vært mulig å drive med idrett uten briller.

– Jeg ser veldig uskarpt uten briller, forteller han.

Aktivitetsbrillene er laget av uknuselig glass.

– Jeg trenger ikke lenger å bekymre meg for at brillene skal gå i stykker. Man kan bare klikke glassene på plass hvis de løsner – de er supersterke, sier Vincent.
I tillegg til aktivitetsbriller har han to par vanlige briller og ett par solbriller.

– Jeg tar på meg brillene med en gang jeg våkner og har dem på hele dagen – på skolen, når jeg leker eller er i skateparken med vennene mine, sier Vincent og viser de nye solbrillene sine med styrke fra Ai Eyewear.

– Ja, du sover nesten med brillene på, bekrefter pappa Alex.

Tildhe synes tryggheten er en av de beste tingene med å abonnere i stedet for å kjøpe briller. «Nå slipper jeg å bekymre meg hvis de skulle gå i stykker.» 

Forsikringen gir en ekstra trygghet

Familien setter også pris på forsikringen som inngår når man kjøper briller hos Synsam. 

– Man skal naturligvis være forsiktig, men hvis noe skjer, er det godt å vite at forsikringen dekker både skade, tap og tyveri. Dessuten trenger man ikke betale en dyr egenandel, noe som gjør at kostnaden blir lavere. Det er veldig bra når man har barn som bruker briller, det er jo større risiko for at barnas briller kan skades eller mistes, sier Tildhe.

«Når man har barn, er det godt å ha mulighet til å dele opp kostnadene over tid,» sier Alexander.

Synsundersøkelsen er viktig

Familien har nå bidratt til at flere slektninger og venner har skaffe seg brilleabonnement. 

– Når man verver en venn, får man dessuten en kostnadsfri måned, og den man verver får to kostnadsfrie måneder. Så det blir en god deal for alle, sier Tildhe.

Og Alexander, som tidligere ventet i flere år mellom synsundersøkelsene sine, har lært viktigheten av å undersøke synet regelmessig.

– Jeg har innsett at man bør ta vare på synet sitt – man har jo bare ett, sier Alexander, og Tildhe smetter inn:

– Og det er selvsagt godt å slippe å holde styr på når man bør bestille tid! Man får en innkalling når tiden er inne. Med småbarn i huset har man jo andre ting å tenke på, sier hun.

Synsam

Om familien

Navn: Tildhe, 31, Alexander, 34, barna Vincent, Adhele og Athea.
Yrke: Alexander er snekker, og Tildhe jobber som kaféansvarlig