Tips og råd til deg, sånn bruker du linser


For mange er det en lettelse å gå fra å bruke briller til at bruke linser. Men det er noen ting du skal være oppmerksom på, som kan gjøre livet med linser enda enklere.

Sånn setter inn dine endagslinser


Filmen – ”SÅNN TAR DU ENDAGSLINSENE PÅ” – viser og hjelper deg med hvordan du tar i dine nye kontaktlinser. Denne filmen er laget for å støtte opp om den treningen du får av din optiker, og gir gode tips til hvordan du setter i dine endagslinser.            

Sånn setter inn dine månedslinser


Filmen – ”SÅNN TAR DU PÅ DINE MÅNEDSLINSER» – viser og hjelper deg med hvordan du setter i nye kontaktlinser. Denne filmen er laget for å støtte opp om den treningen du får av din optiker, og gir gode tips til hvordan du setter i dine månedslinser, samt hvordan du renser og håndterer dem på best måte.          

Sånn tar du ut dine endagslinser


I den første tiden som linsebruker er det mye å tenke på. Det er normalt at man føler seg usikker på hvordan man tar ut sine endagslinser. Denne filmen er laget for å støtte opp om den treningen du får av din optiker, og viser samt hjelper deg med hvordan du tar ut dine nye kontaktlinser.

Sånn tar du ut dine månedslinser


I den første tiden som linsebruker er det mye å tenke på. Det er normalt at man føler seg usikker på hvordan man tar ut sine månedslinser. Denne filmen er laget for å støtte opp om den treningen du får av din optiker, og viser samt hjelper deg med hvordan du tar ut dine nye månedslinser, samt renser og håndterer dem på den best måte.

VÅRE 10 BESTE TIPS


Hold linsene rene
Når du bruker kontaktlinser er det viktig at du holder dem rene. Be din optiker om veiledning rundt hvilken linsevæske som passer best til dine linser. Linsevæske kan ikke brukes igjen. Dine linser har bruk for ny væske hver dag. Det er også viktig at du har helt rene hender når du er i berøring med dine kontaktlinser. Begynn derfor alltid med å vaske hendene dine grundig før du begynner å ta på dine linser.

Pysj på – linser av
Om natten har øynene behov for hvile, akkurat som resten av kroppen. Har du månedslinser, skal du alltid ta linsene ut før du går i seng. Husk å skifte linsevæske hver natt og husk også å rense ditt linseetui. Skift linseetui jevnlig.

Sminke + linser = lett
Naturligvis kan du bruke sminke som du pleier selv om du bruker linser. Vi anbefaler at du tar linsene på før du legger sminke. Vi anbefaler også at du tar linsene ut før du fjerner sminken om kvelden.

Bade med linser
Du kan enkelt bade med linsene på, men hvis du dykker mye eller har hodet mye under vann når du svømmer, anbefaler vi at du bruker svømmebriller. Vann i øynene øker risikoen for infeksjon.

Linser med UV-filter
Visste du at det finnes linser med UV-filter? Snakk med din optiker, han kan råde og veilede deg.

Linser og øyedråper
Hvis du sitter foran en PC hele dagen eller oppholder deg i tørr luft, merker du sikkert dine linser mer enn normalt. I så fall kan du ha glede av øyedråper eller kosttilskudd, det hjelper dine øyne med å holde på fukten. Spør din optiker om råd.

Skift ut linsene jevnlig
Hvis du bruker dine kontaktlinser lenger enn den anbefalte tiden, øker du risikoen for infeksjon. Hvis du bruker månedslinser, skal du skifte ut dine linser hver måned. Har du dagslinser, skal du skifte dem hver dag.

Lytt til din optiker
Dine øyne kan ha behov for hvile. Din optiker kan fortelle deg hvor lenge du skal bruke dine linser hvert døgn så dine øyne ikke overbelastes.

Skift mellom briller og linser
Bare fordi du har blitt linsebruker, betyr ikke det at du skal stoppe med å bruke briller. I perioder hvor dine øyne er irritable, for eksempel hvis du er forkjølet, kan det være deilig å hvile øynene og i stedet bruke briller. Forkjølelse eller annen sykdom øker også risikoen for øyeinfeksjon, så vårt råd er å bruke briller i sykdomsperioder.

Linsekontroll
Kontroller jevnlig at dine øyne ikke er røde, tørre eller irritable og kjenn etter om linsene føles rare å ha på. Er de det, kan det være du har bruk for en etterkontroll. Øyehelsen krever linsekontroll minimum én gang i året. 

  1. Bestill synundersøkning

Bestill synundersøkning


Dine øyne fortjener det beste.
Bestill en komplett synsundersøkelse til 699,-

Bestill nå
  1. Boka tid för att synundersökning

LINSEABONNEMENT


Velkommen til en enklere og tryggere måte å kjøpe linser på - Synsam Lifestyle Linseabonnement - hvor alt er inkludert for at du skal få riktige linser og øyne som har det bra, hver dag og hele dagen.

Les mer