Synet er viktig!


Tenk deg å spille fotball uten å kunne se, DET ville vært vanskelig. Faktisk gir øynene deg over 90% av all informasjon om omverden. Det gjør synet viktig enten du skal bli fotballproff eller professor. Vi bruker synet hele tiden når vi er våkne. Nesten halvparten av alle nerver som går til hjernen kommer fra synet. Det er fordi kroppen vet at synet er viktig.

Men hvordan ser du? Det er ikke så lett å vite, uten å sammenligne med andre. Dine øyne er det kun du som ser med, og ditt syn er det bare du som vet hvordan er. En optiker jobber med å gi deg best mulig syn med de øynene du har. Under Norway Cup 2015 testet Synsam over 2000 barn. Resultatene viste at nesten halvparten av disse kunne se bedre enn de gjorde.

Hvordan kan optikeren hjelpe deg med å se bedre? Det kan være med briller, linser, men ofte er det bare litt trening som skal til. Øynene har mange muskler som styrer seg, og faktisk er det slik med disse musklene som med andre muskler – de kan trenes. Hva som er den beste løsningen hjelper optikeren deg med å finne.

Selv om synet er så viktig for oss testes det sjelden. I Norge blir det målt på 4-års kontrollen av helsesøster, men det er ingen andre systemer som sikrer at ditt syn blir testet grundig. Norges fotball forbund og idrettens helsesenter har sett viktigheten av å kunne bidra til folkehelsen. Det er bakgrunnen for at Synsam tilbyr deg som er involvert i norsk en mulighet til en forenklet, gratis undersøkelse av synet.

Vi ses!