Slutt på brilledugg

Lei av at det dugger på brilleglassene? Det finnes det heldigvis løsninger på.

Se for deg at du er en Nasa astronaut i verdensrommet. Romturen din bærer navnet Germini 9a, og finner sted i 1966. Du skal teste den første “rakettsekken” for å manøvrere i rommet. Romdressen din er en prototype som er stiv og tungvinn. Så går det noe galt. Du blir stresset, pulsen øker, du kjenner du blir varm og svett. Hva skjer? Visiret dugger! Du klarer å pusse det innvendig med nesetippen, slik at du så vidt kan se det du trenger for å løse oppgavene dine.
 
Eugene A. Cernan opplevde dette. Nasa utviklet derfor et middel for å hindre dugg, anti-dugg. Så når Neil Armstrong og Buzz Aldrin landet på månen tre år senere var det med nettopp anti-dugg på visirene.

Dugg på glass skyldes de samme fenomener som gjør gresset vått om sommerkvelden, bilruten isete om vinteren, eller at baderomspeilet dugger, nemlig at fuktigheten i luften kondenserer og danner små vanndråper. En av hovedårsakene til det er temperaturforskjeller. Så derfor blir problemet større med dugg på brillene når du er i aktivitet enn ellers. Anti-dugg lager en overflate som fuktigheten ikke perler seg på, og derfor dugger den ikke.

Anti-dugg har samme effekt på alle glass, enten det er baderomspeil, bilruter, brilleglass, solbrilleglass, goggles eller svømmebriller.
Du kan også få kjøpt brilleglass som har innebygget anti-dugg, Optifog.

Så, er du irritert over glass som dugger i alpinbakken, i langrennssporet eller når du har måkt snø så kom til oss i Synsam, så finner vi rett antidugg løsning for deg og ditt behov.