Rengjøre brillene – fem tips fra optikeren


Det er viktig å rengjøre brillene. Med skitne og oppripede glass anstrenger du øynene unødvendig.  Her gir optiker Håkan Broman fem tips til hvordan du tar vare på brillene slik at de holder lenger.

Rengöra glasögon - Håkan Broman ger praktiska tips.

1. Start med å rengjøre brillene

Skyll brillene under lunkent vann. Unngå å bruke for varmt vann. Spray gjerne med en spesiell rengjøringsspray for briller og rengjør både glassene og innfatningen med fingertuppene.  Vær nøye med å fjerne alt oppvaskmiddel /spray. Når brillene er rene, tørker du dem tørre med en pusseklut eller et bomullshåndkle som ikke loer.

2. Ha alltid våtservetter tilgjengelig

Kjøp våtservietter med pussemiddel som er beregnet på briller. Våtservietter i vesken er praktisk når du ikke er hjemme og har behov for å rengjøre brillene!

3. Puss brillene regelmessig

Den absolutt beste måten å pusse brillene på, er å bruke en pusseklut. Når du kjøper briller hos Synsam, får du med en pusseklut. Trenger du en ny, kan den kjøpes på nettet. Du kan også bruke en mikrofiberklut, men husk å ikke bruke samme klut til andre ting, da kan det komme smuss i kluten som kan skade brillene.

4. Bruk aldri klærne dine til å rengjøre brillene

Unngå å pusse brillene med klærne du har på deg. Klær er fulle av smuss og annet som risikerer å ripe opp brillene hvis du prøver å bruke dem som pusseklut. Også annet grovere materiale som husholdningspapir risikerer å skade brillene.

5. Beskytt brillene med et brilleetui

Ha alltid brillene i et brilleetui når du ikke har dem på deg. De aller fleste riper og skader oppstår når man legger brillene løst i lommen eller vesken. Ha som vane å alltid legge brillene direkte i etuiet når du tar dem av deg.