Briller som beskytter mot blått lys

Vi tilbringer mer og mer tid foran skjermer, både hjemme og på jobb. Det gjør øynene trøtte, og de risikerer å bli belastet av det blå lyset fra mobiler, nettbrett og datamaskiner. Essilor har utviklet en ny generasjon briller tilpasset vår digitale livsstil med et innebygd blått lysfilter og som hjelper mot tretthet i øynene.

Beskyttelse mot blått lys

Studier viser at deler av det blå lyset som genereres i skjermer, nettbrett og mobiler, nærmere bestemt det blåfiolette lyset, kan være belastende for den gule flekken i øyet. Det er det punktet på netthinnen der vi har flest synsceller og der vi ser skarpest. Essilor's Eye Protect System beskytter øyet mot det blåfiolette lyset uten å endre synopplevelsen for brukeren.

– Mange produsenter har overflatebehandlinger som reflekterer blått lys, men på Eyezen-glasset er funksjonen innebygd i selve glasset. Samtidig påvirker det ikke fargesynet, sier Håkan Broman, nordisk produktsjef for kliniske produkter i Synsam.

Øyet blir trøtt av datamaskiner

Når du sitter foran en datamaskin eller en skjerm i flere timer hver dag, blir øynene anstrengt fordi de må fokusere på nært hold så lenge. Dette kan føre til tretthet i øynene. Dette er hva Essilor fokuserte på da de produserte Eyezen; en ny generasjon briller.

– De fleste av oss bruker mye tid forran digitale skjermer i dag. Derfor er Eyezen optimalisert for en digital hverdag og hjelper deg med å fokusere på nært hold, sier Håkan Broman.

I en undersøkelse utført av den amerikanske bransjeorganisasjonen The Vision Council, ble det funnet at over 60 prosent av deltakerne så på skjermer minst fem timer om dagen. Dette betyr at mange mennesker opplever tretthet i øyet, frem for alt fordi øyet er anstrengt for å fokusere på nært hold så lenge.

Glass som avlaster øyet

En viktig innovasjon i Eyezen er i den nedre delen av glasset. Der gir slipingen en liten forstørrelse sammenlignet med resten av glasset, noe som hjelper øyet å fokusere på nært hold. Resultatet er at musklene i øyet ikke trenger å anstrenge så mye krefter, og at du ikke blir like lett sliten i øynene.

– Dette hjelper mot trette og rennende øyne, hodepine og andre ting som er knyttet til belastning i øynene når du jobber i ting på nært hold, sier Håkan Broman.

Smarte glass i progressive briller

Den samme funksjonen er tilgjengelig for de som trenger progressive briller. Hvis du har en arbeidssituasjon der du ofte bytter mellom forskjellige skjermer og andre oppgaver på skrivebordet, kan du se nærmere på Varilux Digitime, som avlaster øynene når du jobber innen armlengdes avstand.

Briller som beskytter mot UV-stråling

Eye Protect System i kombinasjon med en overflatebehandling beskytter også mot solens skadelige UV-stråler. 90 prosent av UV-strålingen går gjennom skyer, så selv om det ikke er sol ute, påvirkes vi av UV-stråler.

– UV-strålingen tas opp i linsen i øyet og kan akselerere grå stær. Mange tror at jo mørkere glass, jo mer UV-stråling blir filtrert ut, men selv et glass som er helt gjennomsiktig kan filtrere ut 100 prosent av strålingen hvis det er riktig glass, sier Håkan Broman.

Kom innom en av våre optikere, så kan vi fortelle deg mer om de forskjellige effektive glassene våre, eller book en synsundersøkelse her.

Eye Protect System™

 

 

 

Eyezen™

 

 

 

Varilux® Digitime ™

Eye Protect System ™ er integrert i glasset og beskytter mot belastende blåfiolett lys fra blant annet skjermer og LED-lamper, samt mot solens skadelige UV-stråler.

Med Eyezen ™ får øynene avlastning og beskyttelse selv under lange økter foran datamaskinen eller mobiltelefonen.

Varilux® Digitime ™ for alderssyn passer godt til progressive briller. På jobb så vel som hjemme gir de en mer komfortabel synsopplevelse innen armlengdes avstand.

Bestill en synstest her


 

Synsam

Et par briller til hver anledning

Synsam

Bestill synstest

Synsam

Velkommen til oss