1. Linsguide: Sätta in och ta ur linser

Hvilke linser skal man velge?

Bør du bruke kontaktlinser for å komplementere dine progressive briller? Har du brytningsfeil og ønsker å teste kontaktlinser? Hva skal du velge, dagslinser eller månedslinser? Har du spørsmål om linseabonnement pris? Vi svarer deg på de vanligste spørsmålene om linser.

Hos Synsam kan du kjøpe alle slags linser og her sorterer vi ut de forskjellige variantene.

Enten du er nærsynt, langsynt eller har skjeve hornhinner kan du i utgangspunktet alltid bruke kontaktlinser for å korrigere synet ditt. En synstest fra en av våre optikere kan fortelle deg hvilken type linser som passer for ditt syn. Synsam har også linseabonnement der vi sender deg linsene dine når du trenger dem. Les mer om abonnementet her.

Vi tilbyr:

Månedslinser - tilgjengelig som sfæriske linser, multifokale (progressive) eller toriske (brytningsfeil)

Dagslinser - tilgjengelig som sfæriske linser, multifokale (progressive) eller toriske (brytningsfeil)

To-ukerslinser - tilgjengelig som sfæriske linser, multifokale (progressive) eller toriske (brytningsfeil)

• Døgnet rundt-linser - tilgjengelig som sfæriske linser, multifokale (progressive) eller toriske (brytningsfeil)

Hvilke linser skal jeg velge?

Hvilke kontaktlinser du skal velge avhenger av øyeform og følsomhet, hvor ofte du vil bruke linsene og hvor ofte du vil skifte linser. Det finnes ulike merker av kontaktlinser, her kan du se vårt utvalg.

Det er ingen øvre aldersgrense for når du kan bruke linser og linser er også egnet for barn. Det er viktig at du regelmessig sjekker øynene og linsene hos optikeren din. Dette er viktig for å fange opp endringer i øyet, eller hvis synsfeilen endres. At du har de rette kontaktlinsene for øynene er viktig for at du skal se optimalt og at linsen skal føles komfortabel på øyet.

Hvorfor skal du velge endagslinser?

Det er både enkelt, behagelig, trygt og hygienisk. Men fremfor alt er dagslinser av beste kvalitet, noe som er veldig bra for øyehelsen din. Dagslinser passerer mye oksygen til øyet og de har høy optisk kvalitet, noe som betyr at du får et skarpt syn og samtidig lar øyet få "puste".

Dagslinser er et flott supplement for deg som bruker briller, slik at du kan slappe av og ha friheten til å velge som du vil. Nå finnes det endagslinser som korrigerer nesten alle typer synsfeil, for eksempel endagsrefraktive linser, du kan også få progressive linser som et alternativ. Spør optikeren din neste gang du foretar en linseundersøkelse.

Månedslinser - hvordan fungerer det?

Månedslinser kan brukes i opptil en måned om gangen og er et godt alternativ til endagslinser. Man bør unnga å sove med månedslinser, men heller fjerne de hver natt og rengjøre dem i en linsevæske. Dagen etter setter du dem inn igjen. Etter 30 dager, kast dem og bytt til et nytt par linser. Våre månedslinser korrigerer alle typer synsfeil. Hvis du er astigmatiker eller trenger progressive månedslinser har vi det også.

Det er viktig at månedslinsene rengjøres hver natt i linsevæsken og lagres i væsken som er anbefalt av optikeren din. Her finner du vårt utvalg av linsevæsker online.

To-ukers linser

Disse linsene kan brukes på forskjellige måter; enten tar du dem ut hver natt (akkurat som vanlige månedslinser) i to uker og deretter kaster dem, eller du kan bruke linsen døgnet rundt i en uke. Spør optikeren din hvordan du best kan håndtere linsene dine, og hva som passer best for linsene dine.

Døgnet rundt linser

Døgnet-rundtlinser, også kalt døgnlinser eller 24-timers linser, er linser du kan sove med. Ikke alle kan bruke linser døgnet rundt, da det kommer an på om linsene passer til øynene dine eller ikke. Våre optikere kan hjelpe deg gjennom en undersøkelse. 24-timerslinsene er korrekte for nærsynthet, astigmatisme og om nødvendig progressive døgnlinser. Bestill time for en linsenundersøkelse slik at optikeren din kan gi deg råd.

Sfæriske linser for deg som er nærsynt eller langsynt

Sfæriske linser dekker de grunnleggende synsbehovene dine og er designet for å brette helt rundt øyelinsen og korrigere synet for de som er nærsynt eller langsynt.

Progressive/mulifokale linser

Når du er rundt 40 år kan synet ditt endre seg og du begynner nok kanskje å se dårligere både nært og på avstand. Progressive linser kalles også multifokale eller bifokale linser og har dermed flere forskjellige styrker i linsen. De er designet for at du skal kunne se klart på alle avstander, uavhengig av synsretning. Progressive linser passer for de med svekket syn grunnet alder, også kalt alderslangsynthet eller presbyopi. Det er også mulig å bruke progressive linser selv om du har skjeve hornhinner. Du kan få både dag- og månedslinser som progressive linser.

Toriske/astigmatiske linser

Toriske linser er designet for å korrigere synet ditt hvis du har brytningsfeil, kalt astigmatisme eller skjeve hornhinner. Kontaktlinser for skjeve hornhinner er tilgjengelige som både endagslinser og månedslinser. Disse kan også kombineres hvis du ønsker progressive linser.

Synsams linseabonnement

For de som ikke ønsker å kjøpe linser i butikken, online hver måned eller hver sjette måned kan du enkelt abonnere på linseabonnementet vårt. Du kan selv velge om du vil ha leveransen tilsendt hver måned, annenhver måned, hvert kvartal eller hvert halvår. Som kunde på linseabonnement får du også gratis synstest en gang i året. Les mer om Synsam Lifestyle Linseabonnement her.

Nattlinser

Nattlinser er formstabile kontaktlinser med helt spesielle egenskaper. Du bruker den om natten! Nattlinser omformer hornhinnen mens du sover, slik at du kan se tydelig dagen etter uten å bruke briller eller kontaktlinser. Selv etter den første natten vil du oppleve en merkbar forandring, og vanligvis etter 3-12 dager oppnår du linsenes fulle effekt. Nattlinsens effekt fungerer hele dagen i minst 16 timer. Jo lavere styrke, jo lengre er effekten. Kontakt din optiker!?

Kjøp linsene dine på nett

I vårt anbefalte utvalg finner du linser av høy kvalitet fra kjente merker som EyeQ, Acuvue og Dailies fra kjente produsenter som Alcon, Cooper Vision, Johnson & Johnson og Bausch & Lomb som du enkelt kan bestille på nett. Sjekk hele spekteret her.?

På tide med en synstest?Bestill tid hos en av våre optikere her

Bestill tid

Finn din butikkFra Nord-Norge til Sør-Norge. Besøk en av våre 100 butiker. 

Til butikken