Friheten med Varilux X Series


For deg som vil oppleve at synsfeltet ditt ikke begrenser deg, finnes det ikke noe alternativ: Essilor Varilux X Series er det absolutt beste som finnes innen progressive briller.

Essilor Varilux er navnet på verdens første moderne progressive brilleglass for å korrigere presbyopi, som i dagligtale kalles alderssyn. Det ble lansert allerede i 1959, og siden den gang har varemerket Varilux blitt utviklet til flere ulike produkter for å passe til mange ulike typer av kunder. 

Grundige kundeundersøkelser

Varilux X Series ble lansert høsten 2017 og er det absolutt nyeste innen progressive briller. Målet er et glass som er tilpasset hvordan brukeren lever og behovene de har i en hverdag som er stadig mer på nett. 

– Essilor har lyttet til forbrukerne og sett på hvordan livsstilen vår har endret seg de siste ti årene. Det vi har sett, er at vi bruker datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett i større grad, samtidig som vi veksler mellom ulike enheter og arbeidsoppgaver i omgivelsene våre – altså det som finnes innenfor rekkevidde, sier Hugo Schunnesson, som er produktsjef og sertifisert optiker hos Essilor. Han fortsetter:

– I Essilor tester vi alle produkter på kunder før vi lanserer dem. Hvis de ikke er bedre enn tidligere briller, lanserer vi dem ikke. Med Varilux X Series gikk vi enda lengre for å virkelig danne et bilde av hvordan kundene lever i hverdagen og hvilke utfordringer de har med progressive briller, sier Hugo Schunnesson. 

Briller tilpasset en digital livsstil

Gjennom å undersøke hvordan personer som bruker briller håndterer telefonene sine, hvor langt fra datamaskinen de sitter og hvilken avstand de har fra boken de leser, har Essilor kommet frem til en verdi for det de kaller synsvolum, området innenfor en armlengdes avstand.

– Det største problemet som mange snakker om, er at de ofte må snu på hodet for å finne en «sweet spot» i brillene for å se skarpt. Med Xtend-teknologien har vi tatt hensyn til dette og forbedret synet innenfor en armlengdes avstand. I stedet for å snu hodet, holder det å flytte blikket i brillene, sier Hugo Schunnesson. 

Resultatet er en klar forbedring sammenlignet med eldre modeller av progressive briller.

– Når tidligere progressive briller matcher synsvolumet med 60 prosent, kommer vi opp i 75 prosent med Xtend. For de resterende 25 prosentene må du vri på hodet for å se skarpt.

Neste nivå av individuell tilpasning

For å få briller som gir kunden skarphet i 90 prosent av synsvolumet tilbyr Essilor et ytterligere nivå av individuell tilpasning med Varilux Xclusive. I stedet for å bruke en middelverdi for synsvolum, skreddersys glasset etter akkurat ditt synsvolum. 

– Jeg har selv denne typen glass, og selv om jeg var vant til høykvalitetsglass fra Varilux S Series ble jeg overrasket over hvor mye bedre disse er. Jeg har fått et mye bredere synsfelt uten å snu på hodet, noe som er en fantastisk frihet, sier Hugo Schunnesson.

Skarpt i et større område

I tillegg til alle innovasjoner og individuelle tilpasninger i øvrige Varilux-glass har Varilux®X Series™ teknologien Xtend™ som gjør at brukeren ser skarpt i opptil 75 prosent av synsvolumet, altså området innenfor en armlengdes avstand. Med Varilux® Xclusive™ tilpasses glassene etter brukerens synsvolum individuelt, og det skarpe området økes til 90 prosent av synsvolumet. Varilux®X Series™ har også beskyttelse mot det potensielt skadelige blåfiolette lyset fra LED-skjermer. 

På tide med en synstest?


Bestill en tid hos optiker her

Bestill synstest