Handlekurven din er tom!
briller foran skjerm

Briller for vår moderne livsstil

De fleste av oss tilbringer mye tid foran digitale skjermer, både på jobb og privat, og det innebærer en belastning for øynene. Essilor har utviklet en ny generasjon briller med flere unike innovasjoner som er tilpasset vår digitale livsstil, som har som formål å beskytte øynene.


Vi tilbringer stadig mer tid foran ulike typer skjermer, for eksempel datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett. En undersøkelse som ble gjennomført av den amerikanske bransjeorganisasjonen The Vision Council, viste at over 60 prosent av deltakerne tittet på skjermer minst fem timer om dagen. Det gjør at mange opplever slitne øyne, fremfor alt på grunn av at øyet anstrenger seg for å fokusere på nært hold i så lang tid. Dette har Essilor tatt hensyn til når de utviklet Eyezen, en ny generasjon enstyrke briller.

– De fleste av oss vier mye tid til digitale enheter i dag. Derfor er Eyezen optimalisert for den digitale hverdagen og hjelper deg med å fokusere på nært hold, forteller Håkan Broman, som er nordisk produktsjef for kliniske produkter hos Synsam. 

Avlaster øyet

En viktig innovasjon i Eyezen sitter i nedre del av glasset. Der gir slipingen en liten forstørrelse sammenlignet med resten av glasset, noe som hjelper øyet med å fokusere på nært hold. Resultatet blir at musklene i øyet ikke trenger å anstrenge seg like mye og du blir derfor ikke like sliten i øynene. 

– Dette hjelper mot slitne og rennende øyne, hodepine og annet som er knyttet til overanstrengelse av øyet ved arbeid på nært hold, sier Håkan Broman. 

Den samme funksjonen finnes også for deg som trenger progressive briller. Hvis du har en arbeidssituasjon der du ofte veksler mellom ulike skjermer og andre arbeidsoppgaver på skrivebordet, skal du ta en nærmere titt på Varilux Digitime, som avlaster øynene ved arbeid innen en armlengdes avstand. 

Beskyttelse mot blått lys

Det er ikke bare liten og pikslete tekst på opplyste skjermer som er anstrengende for øynene våre når vi bruker digitale enheter. Undersøkelser viser at deler av det blå lyset som skjermer utstråler, nærmere bestemt det blåfiolette lyset, kan være skadelig for den gule flekken i øyet. Det er det punktet på netthinnen der vi har flest synsceller og ser skarpest. Essilors Eye Protect System hjelper til med å beskytte øyet mot det blåfiolette lyset uten å forandre synsopplevelsen for brukeren. 

– Mange produsenter har overflatebehandlinger som reflekterer blått lys, men på Eyezen-glasset sitter egenskapen i selve glasset. Samtidig påvirker det ikke fargesynet, sier Håkan Broman. 

Eye Protect System i kombinasjon med en overflatebehandling beskytter også mot skadelige UV-stråler fra solen. 90 prosent av UV-strålingen trenger gjennom skyene, så vi er utsatt for UV-stråler selv om det ikke er sol ute. 

– UV-strålingen absorberes i øyets linse og kan fremskynde grå stær, som er uklarhet i øyets linse. Mange tror at jo mørkere glass, jo mer UV-stråling filtreres bort, men selv et glass som er helt gjennomsiktig kan filtrere bort 100 prosent av strålingen hvis det er riktig glass, sier Håkan Broman. 

Eye Protect System™

Eye Protect System er integrert i glasset og beskytter mot det potensielt skadelige blåfiolette lyset som finnes i blant annet skjermer og LED-lamper, samt mot solens skadelige UV-stråler.

Eyezen™

Med Eyezen får øynene dine avlasting og beskyttelse selv under lange økter foran datamaskinen eller mobilen.

Varilux® Digitime ™

Varilux Digitime for alderslangsynthet passer godt med progressive briller. Det gjør det enklere å arbeide på nært hold både på jobben og hjemme, og gir en mer behagelig synsopplevelse på en armlengdes avstand.

Synsam bestill synstest

På tide med en synstest?

Bestill en tid til synstest hos Synsam i dag.