Briller

Rengjøre brillene – fem tips fra optikeren

Hvordan vasker man brillene sine? Med møkkete og ripete glass anstrenger du øynene unødvendig. Her gir optiker Håkan Broman fem tips til hvordan du holder brillene dine rene, og tar vare på dem slik at de holder lengre.

Håkan Broman

1. Start med å vaske brillene dine

- Skyll brillene dine under lunket vann. Ikke bruk for varmt vann til å vaske brillene.

- Spray gjerne med en rengjøringsspray på glassene, og vask både glass og innfatningen med fingertuppene dine. Det går fint an å vaske briller med oppvaskmiddel også, men det beste er å bruke et rengjøringsmiddel som er beregnet for briller ettersom overflaten kan bli uttørket og matt. Om du vasker brillene med oppvaskmiddel, bruk bare én dråpe.

- Deretter skyller du av oppvaskmidlet eller sprayen under rennende vann. Pass på at det ikke blir liggende såpe eller spray igjen på overflaten.

- Når brillene er rene, bruker du et lommetørkle eller en lofri bomullsklut for å tørke dem.

2. Ha alltid våtservietter tilgjengelig

Kjøp våtservietter med rengjøringsmiddel som er beregnet for briller. Det er smart å ha med rengjøringsservietter i vesken om du er ute og trenger å vaske brillene dine.

3. Puss brillene dine regelmessig

Den absolutt beste måten å pusse brillene dine er å bruke en pusseklut. Når du kjøper briller hos Synsam får du med en pusseklut. Om du trenger en ny, kan du enkelt kjøpe det på nett. Kluten kan vaskes, så den har lang levetid. En mikrofiberklut kan også brukes, men husk på å ikke bruke samme klut for andre ting, sånn at det kommer skitt i kluten som kan skade brillene dine. 

4. Vask aldri brillene dine med klærne

Puss aldri brillene med klærne du har på deg. Klærne er fulle av skitt og annet som risikerer å ripe opp brillene om du bruker dem som pusseklut. Grovere materiale som tørkepapir kan også skade brillene.

5. Beskytt brillene med et brilleetui

Ha alltid brillene dine i et brilleetui når du ikke har dem på deg. De fleste riper og skader oppstår når man legger brillene sine løst i lommen eller vesken. Ha som vane å alltid legge brillene rett i etuiet når du tar dem av deg.

 

Kvnne på synstest

Synsundersøkelse

Når sjekket du synet sist?

Kunde i butikk

Finn butikk

Velkommen til oss!