Det er mye mer behagelig å jobbe foran en dataskjerm nå


Joakim Vestlund sitter foran dataen opptil 12 timer i døgnet. Han har tidligere brukt terminalbriller for å avlaste øynene. Etter å ha testet EYEZEN glass, mener han at briller med EYEZEN glass fungerer mye bedre enn terminalbriller, fordi han kan bruke dem selv når han ikke sitter foran datamaskinen.

Joakim Vestlund, 44, har jobbet som avisredaktør siden 2005 og jobber i dag for et medieselskap i Stockholm. Det er en jobb som krever mye av øynene.

-Jeg sitter foran dataskjermen nesten hele dagen på jobb, noen dager opptil 12 timer, sier Joakim.

Vi jobber nesten ikke med papir lenger. I min jobb er det nå kun skjermer som gjelder, det er ikke til å unngå. Jeg merker også at jeg må anstrenge meg ekstra når jeg bruker mobiltelefoner.

For tre år siden begynte han å kjenne seg anstrengt i øynene og deretter testet terminalbriller for å avlaste dem.

- Terminalbriller fungerte ikke helt for meg, ettersom jeg har briller ellers også. Terminalbrillene kunne jeg kun bruke foran skjermen, sier han.

Joakim har alltid passet på øynene, men han var ikke klar over at det kunne være skadelig for øynene å sitte mye foran dataskjermen, eller at det finnes alternativer til rene terminalbriller. Men nå har han en tid testet et par briller med EYEZEN glass og merker stor forskjell.

- Det er mye mer behagelig å jobbe foran skjerm nå, og jeg føler meg mindre anstrengt i øynene når jeg jobber, sier Joakim.

En av de største fordelene med de nye brillene er at jeg ikke lenger trenger å skifte briller. -Nå kan jeg bare hoppe på sykkelen etter jobb og sykle hjem med dem på.


TIPS FRA VÅR OPTIKER 

Lina Broholm, optiker hos Synsam, vet hva du som sitter foran en skjerm burde tenke på. Hvis man sitter mye foran en skjerm, er det viktig å ta korte pauser for å fokusere øyet på avstand, samt å blunke litt ekstra. Ellers kan øynene lett få vanskelig for å fokusere på lengre avstander. Dette kan lede til anstrengte, tørre øyne samt at du kan få hodepine. EYEZEN kan gi avlastning foran skjermen, da de fungerer som avstandsglass samtidig som de har et felt i glasset tilpasset korte avstander. Glassene filtrerer i tillegg bort det blå lyset.


 

  1. Finn Butikk

Finn din nærmeste Synsam butikk


Besøk oss for mer informasjon om glass som hjelper mot skjermtrøtte øyne. Den finnes glass i ulike prisklasser og kvaliteter.

Finn butikk
  1. Bestill synstest

Bestill synstest


Det første steget er å bestille en synsundersøkelse og diskutere dine behov med en optiker.

her