briller i regn

Beskytt deg og brillene dine med riktig overflatebehandling

Selv om den viktigste egenskapen til et par briller er å korrigere brukerens synsfeil, så finnes det flere aspekter å ta hensyn til. Gjennom å velge ulike overflatebehandlinger blir brillebruken både mer bekvem og sunnere for øynene.


Crizal fra Essilor er den beste overflatebehandlingen som Synsam tilbyr. Den inneholder flere ulike egenskaper for å beskytte både brillene og brukeren. 

Optimalisere transparens

Først og fremst fjerner en antirefleksbehandling forstyrrende gjenskinn fra ulike typer belysning innendørs og utendørs. Og det er ikke bare du som har nytte av glass med god antirefleksbehandling. 

– Med en god antirefleksbehandling vil øynene dine vises bedre gjennom glassene, for eksempel når du blir fotografert. Et annet aspekt er at øyet får inn mer lys gjennom antirefleksbehandlede glass, noe som gjør at du ser bedre med antirefleks enn uten, sier Håkan Broman, som er nordisk produktsjef for kliniske produkter hos Synsam. 

Den vanligste typen brilleglass slipper gjennom 92 prosent av det innkommende lyset. Med Crizal antirefleksbehandling øker gjennomtrengeligheten av lys til 99,2 prosent. 

Forenkler hverdagspleien

Crizal har en hardhetsbehandling som beskytter glassene mot riper og gjør levetiden til glassene lengre. Utenpå gjør en smussavstøtende behandling at glassene ikke blir like skitne og lettere å holde rene. 

Beskytter mot UV-stråler

Når du oppholder deg utendørs utsettes øynene dine for skadelig UV-stråling fra solen, uansett om det er en solfylt eller overskyet dag. På huden har en begrenset mengde UV-stråling visse positive effekter, men du bør passe på å beskytte øynene fullstendig fra UV-stråling. Alle klare glass fra Essilor beskytter brukeren mot skadelig UV-stråling, både forfra, og med Crizal også fra den som reflekteres inn i øynene fra innsiden av glassene. 

Essilor har utviklet et klassifiseringssystem for UV-beskyttelse i briller som kalles «E-SPF». Klare Essilor-glass med Crizal har opptil E-SPF 25, mens Essilors solbriller med Crizal Sun UV-behandling har 50+. 

Filtrer bort det skadelige blå lyset

De fleste av oss tilbringer en stor del av dagen foran skjermer av ulike slag. Du har sikkert hørt at det blå lyset fra skjermene påvirker oss mennesker på forskjellige måter. For det første påvirker det biorytmen vår: blått/turkist lys gjør oss mer våkne, mens vi blir trøttere av gult/rødt lys. Men tester har også vist at en viss type blått lys kan være skadelig for øyet. Glass fra Essilor som behandles med Crizal Prevencia+, filtrerer bort opptil 20 prosent av det skadelige blåfiolette lyset, samtidig som det gir økt kontrast og mindre risiko for blending.

Fakta om Crizal®

Behandlingen Crizal beskytter glassene mot refleks, riper, smuss, støv, vann og UV-stråling. Den øker bekvemmeligheten, forenkler den daglige håndteringen og forlenger levetiden til glassene.

Essilors klare glass beskytter mot UV-stråler som når øyet forfra. Crizal Forte UV gir økt beskyttelse mot de strålene som reflekteres på baksiden av glassene og inn i øyet. 

Crizal Prevencia+

I tillegg til fordelene med Crizal, så har Crizal Prevencia+ også beskyttelse mot det potensielt skadelige blå lyset fra blant annet skjermer, og reduserer samtidig blending og gir bedre kontrast. 

sjekk synet hos synsam

Bestill tid for synsundersøkelse

Unngår du å sjekke synet i frykt for at det skal være noe galt med synet ditt? For dine øynes skyld bør du regelmessig sjekke synet. Hos Synsam kan du stole på at optikeren gjennomfører en grundig synsundersøkelse av øynene dine når du trenger briller eller linser.