Handlekurven din er tom!
Synsam

SminkEtips fOr dEg med BRILLER


Hva bør du tenke på rundt sminke og briller? Er du nærsynt ser øynene dine mindre ut gjennom brilleglassene, og omvendt om du er langsynt. Slik fikser du det med sminke.

Hva slags brilletype du har, om du langsynt eller nærsynt, er av stor betydning når du skal sminke deg. Lær deg triksene som fremhever øynene på best mulig måte - og gjør deg brillefin!

Har du brukt briller en stund, kjenner du garantert til utfordringen med å sminke øynene bra. Er du derimot ny brillebruker, lurer du kanskje på hva som smarte triks, og hva du bør styre unna. Vi tok derfor en prat med frisør og makeupekspert Maja Pettersen hos Gevir i Oslo, for å få de beste sminketipsene.
 
Enten du er erfaren med briller eller nybegynner, dette bør du vite!
 
- Uansett hva slags brille du bruker, vil glassene reflektere lyset og gjøre sitt til at øynene delvis forsvinner bak disse. En brille vil i de fleste tilfeller også skjule øvre del av øyelokket, noe du bør være oppmerksom på. Selve glasset "tar bort" ca. 50 prosent av øye-makeupen, derfor er det viktig å markere øynene litt ekstra når du bruker briller. Det er lov å dra på litt, mener Maja.

Har du briller i en sterk farge, bør du holde deg unna sterke farger på øyenskyggen, siden mye farger både her og der, lett kan bli litt i overkant. Til en farget brilleramme, for eksempel en sterk rød eller blå, vil det ifølge makeupeksperten gjøre seg best med litt duse farger på øynene.
 
- Ikke glem brynene! Det er fort gjort å tenke at innfatningen skjuler mye av øyepartiet, men sannheten er at brynene synes over brillen i det fleste tilfeller, med mindre du har en veldig stor brille. Bryn er en viktig del av helheten og rammer inn ansiktet ditt, derfor bør disse også markeres, forklarer Maja.
 
Det mange ofte glemmer, er at det er forskjell på hvordan øynene våre ser ut gjennom brilleglassene. Er du nærsynt trenger du glass som gjør at øynene vil se mindre ut enn de egentlig er. Langsynte brillebrukere vil oppleve det motsatte, nemlig at øynene ser større ut. Derfor er det greit å dele sminketipsene inn i disse to kategoriene.
Synsam

Et par briller til hver anledning

Synsam

Bestill synstest

Synsam

Velkommen til oss