briller hos synsam

Prisgunstig og populært progressivt glass for en aktiv livsstil

Når musklene i øynene har vanskeligheter med å stille inn synet på ulike avstander, opplever mange at det begrenser livskvaliteten. Men sånn trenger det ikke å være. Varilux Physio 3.0 er et prisgunstig og populært progressivt glass som med hjelp av moderne teknologi lar deg fortsette å leve aktivt.


Essilor Varilux er navnet på verdens første moderne progressive brilleglass for å korrigere presbyopi, som i dagligtale kalles alderssyn. Det ble lansert allerede i 1959, og siden den gang har varemerket Varilux blitt utviklet til flere ulike produkter for å passe til mange ulike kundetyper. 

Varilux Physio 3.0 er et progressivt glass som passer en bred kundekrets uten å svekke kvaliteten. Det er Essilors bestselgende progressive glass i Norden. I uavhengige undersøkelser bestilt av Essilor oppgir 80 prosent av brillebrukerne at de synes Varilux Physio 3.0 gir et problemfritt og naturlig utseende, også i situasjoner der andre progressive glass fungerer dårligere, for eksempel i mørke. 

 

Bedre kontrast og mørkesyn

En utmerket egenskap med Varilux Physio 3.0 er Wavefront Management System. Når lyset passerer gjennom brillene, oppstår det ofte en forvrengning. Det ideelle er at lyset passerer hornhinnen, linsen og skaper en punktformet avbildning på netthinnen, men visse typer briller kan gjøre at punktet blir strukket og uklart på netthinnen. Essilor har kompensert for dette i Varilux Physio 3.0 med en spesiell teknologi. 

– I dette glasset bruker vi bølgefrontteknologi til å ta hånd om feilaktige brytninger og få en punktformet avbildning på netthinnen. Det innebærer at du får bedre kontrast og opplever eksempelvis bokstaver i bøker eller aviser som skarpere. Du får også bedre mørkesyn, sier Hugo Schunnesson, som er produktsjef og sertifisert optiker hos Essilor

 

Opplev et bredere synsfelt

En annen egenskap med Varilux Physio 3.0 er det som Essilor kaller for Binocular Booster. Det gjør helt enkelt at du som bruker brillene opplever en større bredde i glasset. Hugo Schunnesson forklarer:

– Teoretisk kan jeg som optiker bestille bare ett av glassene i brillene dine, for eksempel hvis det ene går i stykker. Da vet jeg ikke hvilket glass det vil sitte ved siden av, eller om du har ulik styrke i glassene. Med Binocular Booster må jeg vite styrken på det andre glasset, ettersom glassene i større utstrekning skal fungere sammen for at du skal få den samme synsopplevelsen i begge glassene. Da kan hjernen lettere kombinere synsinntrykkene til et bilde, sier han.

 

Populært allround-glass 

Varilux®Physio® 3.0 er et prisgunstig og populært allround-glass for den som trenger å korrigere presbyopi (alderssyn). Med hjelp av Wavefront Management System (W.A.V.E. ™ 2.0) har Essilor® kompensert for forvrengninger i glasset, noe som øker kontrasten og brukerens mørkesyn. Med teknologien Binocular Booster™ kombinerer øynene lettere synsinntrykkene fra begge øynene til en synsopplevelse, og gir et bredere synsfelt. 

Varilux®Physio® 3.0 har også Essilor® Eye Protect System™, som er et smart filter som beskytter mot UV-lys og det potensielt skadelige lyset fra solen og fra skjermer. 

Synsam bestill synstest

På tide med en synstest?

Bestill en tid til synstest hos Synsam i dag.