VI ELSKER ACCESSOIRER

 

Som duoen Icona Pop har Aino Jawo og Caroline Hjelt turnert verden rundt og vet alt som er å vite om musikklivet på reisefot. Blant annet hvor viktig det er å ha gode solbriller.


Aino Jawo og Caroline Hjelt møttes på en fest i 2009, og siden da har de ikke bare vært bestevenner, men også et av Sveriges mest fremgangsrike band, Icona Pop, og har solgt til 21 platinaplater over hele verden. De elsker å gjøre ting sammen, spesielt lage musikk, og har akkurat kjøpt et hus i Los Angeles sammen, hvor de skal fortsette å komponere. En dag i Stockholm prøver de brilleinnfatninger og begynner straks å snakke om hvorfor det er så gøy med den typen detaljer. 

(Caroline) – Vi elsker accessoirer! Jeg liker å gå opp på scenen med solbriller. Men jeg tar dem ofte av etter den første låta. Solbriller er en god måte å gjøre et antrekk personlig på. Jeg og Aino kan ha samme t-skjorte eller samme jeans, men aldri samme solbriller. Det er detaljene som utgjør forskjellen, som skiller oss fra hverandre. 

(Aino) – Solbriller er best! Man føler seg som en rockestjerne med en gang. Det er en av de tingene som gjør et antrekk til et sceneantrekk. Jeg har to vanlige briller med styrke, men kanskje førti solbriller. Men ikke se på meg, Caroline har nok enda flere.

(Caroline) – Det kan stemme. Jeg har begynt å legge dem på ulike steder hjemme, ellers sier typen min bare at jeg ikke trenger et par til. 

(Aino) – Fra et egoistisk perspektiv må jeg si at et par solbriller gjør at man kan føle seg som en rockestjerne også de dagene man er sliten og ikke orker å stelle seg. Solbriller gjør jobben for deg. Det er det perfekte gjemmestedet også. Jeg gjemmer meg bak brillene og ser ut på verden.

få stilen
 1. Fellepini 5012 C1 56
  Fellepini
  5012 C1 56
  kr 999
 2. Fellepini O8 C41 5021
  Fellepini
  O8 C41 5021
  kr 1 348
 3. D. Arnesen 2003 C2 51
  D. Arnesen
  2003 C2 51
  kr 399
 4. D. Arnesen 2001 C2 50
  D. Arnesen
  2001 C2 50
  kr 949

Hvordan bruker dere sosiale medier?
(Caroline) – Vi kommuniserer med fansen, spesielt på Instagram. Vi vil holde dem oppdatert med hva vi gjør og hva planene er. Det er kult at vi kan prate med noen på andre siden av jorda som hører på musikken vår. Det er det beste med sosiale medier.

Hvordan føles det å gå på scenen før en opptreden?
(Caroline) – Vi er veldig nervøse før vi går opp. En stor scene kan være skremmende, men en liten kanskje enda mer. Det blir så intimt. Men jeg håper vi aldri mister den følelsen, siden det handler om å ville gi det beste man kan til fansen.

Har dere noen turnéminner?
(Caroline) – Da vi spilte i Vegas første gang i 2014, spilte de «I love it» da vi kjørte bil langs "The Strip". Det var en veldig kul følelse. Det var på den tiden vi gjorde alt selv, vi satte opp scenen på egenhånd og alt mulig. Så det var en heftig følelse å høre den på radioen der og da. 

(Aino) – Folk spør ofte om vi er lei av "I love it". Svaret er nei, ikke ennå. Vi vil alltid spille den. Den har en energi som ikke forsvinner.

(Caroline) – Å spille den er som å trykke på en knapp, publikum våkner og blir helt ville. Vi liker å spille den.

Hva gjør dere for å slappe av etter konserter?
(Aino) –  Jeg elsker å lytte på podcaster. Noe av det beste jeg vet er å slappe av med en god podcast, gjerne om en mordsak. 

(Caroline) - Vi er mye ute i naturen, vi holder oss i aktivitet. Det er en god måte å tømme hodet på. Også trener vi mye.

Hvordan er fansen deres?
(Caroline)

Vi har verdens beste fans. De fleste er yngre gutter og jenter, men av og til kommer det en eldre rocker frem og snakker om at han elsker musikken vår, "til tross for at han ikke vanligvis hører på sånn musikk". Motorsyklister har kommet og sagt at de liker oss, og langtransportsjåfører. Det er da man kjenner hvilken styrke som ligger i musikken.

 

Lifestyle by Icona Pop


Som duoen Icona Pop har Aino Jawo og Caroline Hjelt turnert verden rundt og vet alt som er å vite om musikklivet på reisefot. Blant annet hvor viktig det er å ha gode solbriller.

les mer om lifestyle by icona pop

Bestill en SYNSundersøkelse direkte

Velg nærmeste butikk