Ut i naturen med Kristofer Hivju

 

Skuespiller Kristofer Hivju er med i en av verdens mest kjente tv-serier, og vet alt om hvordan det er å være kjendis. For å holde balansen gjør han det han alltid har gjort, tar på seg solbrillene og går ut på tur. 

 

Kristofer Hivju har tv-verdenens mest omtalte skjegg. Da den norske Game of Thrones-stjernen nylig la ut et bilde på Instagram av en yngre og skjeggløs versjon av seg selv, ble det ramaskrik og 44 000 forvirrede kommentarer. Skjegget har blitt hans varemerke, en del av identiteten hans. Det har også intensiteten hans, som vises i energien og blikket. Han elsker å gå tur, altså vandre, i de norske fjellene. Alltid med solbriller på.
– Jeg bruker ikke smykker utenom gifteringen min, men solbriller bruker jeg ofte. Jeg bruker heller ikke klokke, fordi jeg foretrekker å løpe fra tiden. 

Hvor viktig er det med detaljer?

– Jeg er som regel enkel, men detaljene er viktige. Når jeg kler meg pent, er jeg helt detaljfokusert. Jeg er ikke perfeksjonist, men alt ligger jo i detaljene. 

Hva betyr stil for deg?
– For meg er stil en måte å uttrykke verdier og personlighet på. Jeg leker meg gjerne med ulike klær og kostymer i rollene mine. Men alle mennesker kler seg jo ut i hverdagen. Personlig foretrekker jeg enkle og praktiske klær. Som passer bra til å trene eller gå tur i. Eller bare labbe rundt i. Jeg setter også pris på en ordentlig fin dress og et par gode sko. Jeg setter virkelig pris på god kvalitet. Jeg fikk forresten en kommentar om stilen min i en avis en gang. Jeg hadde det store håret og det store skjegget mitt, og et veldig tettsittende antrekk. Noen kalte stilen for «Homeless guy meets classy guy». Haha. Jeg liker den kombinasjonen, den er god.

Liker du skjegget ditt?
– Jeg har hatt det i seks år nå, så det har helt klart blitt en del av identiteten min. Men som skuespiller skifter man jo identitet, så jeg ser fram til å bli kvitt det bare på grunn av det. Selv om jeg helt siden jeg begynte å få skjeggvekst har syntes det er mer naturlig å la det vokse fritt, enn å ta et barberblad og skjære meg i ansiktet.

Kommer du til å legge ut et nytt bilde på Instagram når du har barbert av deg alt skjegget?
– Det kommer til å være en hel video.

 

Hvordan ser en perfekt fridag ut?
– Det er når man klarer å stoppe tiden, når den slutter å eksistere. Det er en kunst i seg selv. Jeg drar gjerne ut på tur for å gjøre det, og jeg bruker gjerne hele kroppen. Naturen byr alltid på spektakulær underholdning, uansett årstid. 

Hvilke utendørsaktiviteter liker du best?
– Jeg er jo gammel skateboarder, så jeg elsker å stå på brett: snowboard, kite, surfing, vindsurfing ... Jeg pleide å klatre en del da jeg var yngre, jeg har en liten ekstremsportutøver i meg. Men siden jeg fikk barn har det blitt mer sykling og fjellturer.

Du er fra Norge, har jobbet med svenske regissører som Ruben Östlund og er med i tv-serien Beck, er utdannet som skuespiller i Danmark og har jobbet med teater i Finland. Føler du deg nordisk?
– Det er mange ting som forener nordiske folk. Jeg opplever at vi har et forhold til naturen, vi liker den og bruker den på en eller annen måte. 

Hvordan velger du ut roller?
– Jeg går alltid først og fremst etter magefølelsen. Men jeg er strategisk også. Jeg hadde fått flere spennende tilbud da jeg ble spurt om å være med i Fast & the Furious. Jeg takket ja til den rollen fordi det er en franchise, og man når ut med det. Rollen i Beck tok jeg fordi jeg virkelig hadde lyst til å spille Gunvald. Jeg takket nei til amerikanske prosjekter for å spille den. 

Hva slags roller liker du å spille?
– Skuespill er en studie i å forstå hvor fint og vanskelig det er å være menneske. Det er det som betyr noe for meg. Jeg leter etter roller der jeg føler noe for rollefiguren. Jeg vil forstå karakteren, uansett hvilke handlinger han utfører. Deretter gjør jeg det til mitt eget uttrykk og ønske om å fortelle figurens historie. Jeg ser faktisk på meg selv mest som en historieforteller.

Lifestyle by Kristofer Hivju


Andre skuespillere kan ta på seg en caps når de vil være anonyme, mens Kristofer Hivju har lært at skjegget hans gjør det umulig for ham å gli inn i mengden. Så det at han alltid bruker solbriller, betyr bare at han liker dem. Han får derimot være i fred i naturen, hvor han tilbringer mer og mer tid. 

les mer om lifestyle by Kristofer Hivju

Bestill en SYNSundersøkelse direkte

Velg nærmeste butikk